​Звездини џудисти сутра на “Јањара изазову” у Санкт Петерсбургу

​Звездини џудисти сутра на “Јањара изазову” у Санкт Петерсбургу

Џудисти Црвене звезде сутра ће учествовати на међународном турниру „Јањара изазову” у Санкт Петерсбургу за освајање Локомотива купа.

На челу црвено беле трофејне екипе која ће једном ће имати прилику да снаге одмере са спортским пријатељима и финалистима Лиге шампиона Париз 2021, екипом Јањара Неве, је Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда и председник Управног одбора Џудо клуба нашег клуба. Звездини шампиони на татами сутра излате у саставу: Страхиња Бунчић, Филип Јовановић, Јован Нишкановић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Бојан Дошен, Михаил Морохојев, уз трофејног тренера Љубишу Мајдова и Николу Николића, спортског директоа. Уз наше џудисте и овог пута су и чланови Управе Милан Вујко и Иван Шајфар.

Џудисти Црвене звезде поносни су на чињеницу да одржавају одличне односе са великим бројем џудо клубова не само на Старом континенту, већ планетарно, између којих посебно издвајају шампионску екипу из Санкт Петерсбурга.

-Екипа Јањара Нење је добро познат противник нашим џудистима. У финалу Лиге шампиона у Паризу у децембру 2021. са њима смо се борили за најсјајније одличје. Учешћем на овом међународном турниру настављамо нашу иначе одличну сарадњу - рекао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Познаваоци прилика у џудоу добро знају да је екипа Јањара Нење десетоструки првак Лиге шампиона коју ће 17. јуна предводити Хасан Халмурзајев олимпијски шампион 2016. Учешће на овом традиционалном међународном такмичењу уз прваке и вицешампионе најјачег клупског такмичења, Јањара Нењу и Црвену звезду узеће и руска Локомотива и СД Техеран из Ирана. Екипе ће се надметати по принципу “свако са сваким”.

Међународни џудо турнир “Јањара изазов” одржава се под покровитељством Росконгреса а у оквиру 25. СПИЕФ Међународног економског форума у Санкт Петерсбургу.

Сличне вести
Последње вести