Џудисти Звезде одушевили на “Јањара изазову” у Санкт Петерсбургу

Џудисти Звезде одушевили на “Јањара изазову” у Санкт Петерсбургу

Џудисти Црвене звезде још једном су одушевили све навијаче новим успехом на међународној спортској сцени. На интернационалном турниру “Јањара изазову” у Санкт Петерсбургу, црвено бела трофејна екипа освојила је бронзано одличје чиме се уписала у историју овог такмичења а у богату клупску ризницу додала је још један вредан трофеј.

У мечу за медаљу, Звездин тим је био бољи од екипе Техрана из Ирана3:2. Џудистима Црвене звезде одличја је уручио министар спорта Руске федерације Олег Матисин.

-Честитке момцима на свему што су приказали овде у Санкт Петерсбургу. Добро је познато да су спортисти најбољи амбасадори својих земаља, а овом посетом још једном је потврђено пријатељство не само наша два клуба, Црвене звезде и Јањара Неве, већ и наша два народа. Спорт је увек био и биће мост који спаја народе, гради пријатељства и шири праве вредности -рекао је Стојан Вујко, председник Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда.

О квалитету домаћина, екипе Јањара Неве најбоље говори чињеница да су десетоструки освајачи Лиге шампиона. У одличној конкуренцији Звезда се окитила бронзаним одличјем победом у дуелу са шампионским тимом из Ирана, џудистима Техрана.

-Ово је можда најбоља најава одличног наставка сезоне у којој као што смо и обећали идемо на освајање Лиге шампиона- био је искрен Стојан Вујко. - Уједно учешћем на овом турниру наставили смо одличну сарадњу са нашим спортским пријатељима из Санкт Петерсбурга. Традиционално пријатељски односи између српских и руских џудиста, потврђени су на најбољи могући начин и овога пута у Санкт Петерсбургу.Иако смо велики ривали на татамију, наше клубове ван борилишта везује дугогодишња сарадња и пријатељство. Поносни смо на одличну сарадњу наших клубова- истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Екипа у саставу Страхиња Бунчић, Филип Јовановић, Јован Нишкановић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Бојан Дошен и Михаил Морохојев, уз трофејног тренера Љубишу Мајдова и Николу Николића, спортског директора, није имала ни мало једноставан задатак. У првом дуелу чекао их је добро познати тим, Јањара Нење, противници из финала Лиге шампиона. Тим који је предводио капитен Бојан Дошен у овом мечу није нашао право решење за трофејну екипу из Санкт Петерсбурга. У мечу за бронзану медаљу, у правом рововском окршају после резултата 2:2, борба одлуке била је у мечу супертешке категорије између капитена црвено белих Бојана Дошена и Али Перзгара, узданице Техрана, у коме је славио Звездин џудиста, за коначан резултат 3:2.

Међународни џудо турнир “Јањара изазов” одржан је под покровитељством Росконгреса а у оквиру обележавања јубилеја, 25. СПИЕФ Међународног економског форума у Санкт Петерсбургу.

Сличне вести
Последње вести