​Звезда бронзана на “Јањара изазову у Санкт Петерсбургу

​Звезда бронзана на “Јањара изазову у Санкт Петерсбургу

Џудисти Црвене звезде наставили су са успесима на међународној спортској сцени. На међународном турниру “Јањара изазову у Санкт Петерсбургу, црвено бела трофејна екипа освојила је бронзано одличје чиме се уписала у историју овог такмичења а у богату клупску ризницу додали су још један вредан трофеј.

У мечу за медаљу Звездим тим је била бољи од тима Техрана из Ирана 3:2.

-Честитке момцима на свему што су приказали овде у Санкт Петерсбургу. О квалитету домаћина, екипи Јањара Неве најбоље говори чињеница да су десетоструки освајачи Лиге шампиона. Звезда се окитила бронзаним одличјем победом у дуелу са одличним Иранцима, џудистима Техрана. Ово је можда најбоља најава одличног наставка сезоне. Уједно учешћем на овом турниру наставили смо одличну сарадњу са нашим спортским пријатељима из Санкт Петерсбурга - истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Екипа у саставу Страхиња Бунчић, Филип Јовановић, Јован Нишкановић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Бојан Дошен и Михаил Морохојев, уз трофејног тренера Љубишу Мајдова и Николу Николића, спортског директора, није имала ни мало једноставан задатак. У првом дуелу чекао их је добро познати тим, Јањара Нење, противници из финала Лиге шампиона. Тим који је предводио капитен Бојан Дошен у овом мечу није нашао право решење за трофејну екипз из Санкт Петерсбурга. У мечу за бронзану медаљу, у правом рововском окршају после резултата 2:2, борба одлуке била је у мечу супертешке категорије између Бојана Дошена и Али Перзгара у коме је славио Звездин џудиста, за коначан резултат 3:2.

Међународни џудо турнир “Јањара изазов” одржава се под покровитељством Росконгреса а у оквиру обележавања јубилеја, 25. СПИЕФ Међународног економског форума у Санкт Петерсбургу.

Сличне вести
Последње вести