Звездина дупла круна за историју

Звездина дупла круна за историју

Звездини џудисти освојили су дуплу круну и тиме исписали нове странице спортске историје.  После бронзе у Лиги шампиона ( освојене пре мање од две недеље), мушки тим освојио је злато у Суперлиги Србије  победом над Раковицом, која је бранила трон, и тиме се придружио дамама на победничком постољу.

Екипа у саставу Михаил Морохојев, Страхиња, Милан и Илија Бунчић, Стефан и Немања Мајдов, Дмитри Герасименко, Бојан Дошен, Стефан Живковић, Војин Тањевац, Јован Вулин, Филип Живојиновић и Светозар Стајковац предвођени тренерима Сашом Трпковићем и Љубишом Мајдовим донели су јуче дуплу круну Црвеној звезди на татамију Шумица. Тријумф Црвене звезде је још већи уколико се има у виду да никада у спортској историји (Југославија, СРЈ,Србија) ни један џудо клуб није објединио мушку и женску титулу.

Вођени победничком атмосфером коју су донеле девојке освајањем злата на Екипном првенству Србије, за мушки тим победа је била једина опција.

Михаил Морохојев ( до 66 кг)је одлично отворио финални блок. Ипон и максимални резултат у дуелу са одличним Михајлом Савићем из Раковице. Искусни Страхиња Бунчић ( до 73 кг) није дозволио увек незгодном противнику и врсном џудисти Илији Цигановићу могућност да покаже шта зна. Црвена звезда је после категорије до 73 килограма славила 2:0. Стефан Мајдов ( до 81 кг) је преломио меч победом над Немањом Петровићем, у златном боду. Најбољи када је најпотребније, Стефан Мајдов је још једном показао како се бори за Црвену звезду. Иако наредне две борбе нису имале резултатски значај, Милан Бунчић је наставио у истом темпу и прегазио Димитрија Николића у категорији до 90 килограма. За част Раковице борио се светски број 2 Александар Кукољ који је још једном изазвао овације са трибина. Ипак одлични капитен Црвене звезде, Бојан Дошену потпуности је одговорио спортском изазову. Кукољ је славио са 7:0, а Црвена звезда тријумф у Суперлиги Србије.

-Честитао бих момцима на изузетном успеху . Ово је у сваком смислу година Црвене звезде јер смо постигли историјски успех у Лиги шампиона пре мање од две недеље, Нисмо калкулисали ни у једном тренутку и знали смо да уколико желимо да будемо први морамо да победимо сваку екипу и то смо у учинили. Желим да се захвалим Управом одбору клуба и почасном председнику Ивану Тодорову,на подршци да остваримо овако велике успехе -рекао је Саша Трпковић, стратег ЏК Црвена звезда.

Капитен Бојан Дошен још једном је показао да је прави пример екипи која ове сезоне не зна за пораз.

-Захвалио бих читавој екипи која је желела овај трофеј и вредно радила читаве сезоне. Уз велики број обавеза на медјународној сцени, сви у тиму желимо пре свега овај трофеј Суперлиге да буде у нашем поседу истакао је Бојан Дошен.

Полуфинале

Раковица Славија 6: 4 ( 300:110), Кинезис Црвена звезда 6: 4 ( 300: 200)

Репасаж Кинезис Пролетер (Зрењанин) 10:0 ( 400: 0), Партизан (Београд) –Славија (Нови Сад) 6: 4 (300:200)

Финале Црвена звезда –Раковица : Морохојев -Савић 10:0, Страхиња Бунчић -Цигановић 10:0, С. Стефан Мајдов –Петровић 10:0, Милан Бунчић -Димтрије Недељковић 10:0, Дошен -Кукољ 0 : 7

Освајачи медаља

1.Црвена звезда ( Београд), 2. Раковица (Београд), 3. Кинезис ( Ниш) и 3. Партизан (Београд)
Сличне вести
Последње вести