Тодоров: Савез препознатљив у светским оквирима

Тодоров: Савез препознатљив у светским оквирима

РЕДОВНО ЗАСЕДАЊЕ СКУПШТИНЕ ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ

Редовним заседање Скупштине ЏС Србије, почело је минутом ћутања у спомен на Слободана Ракића -Цакана. Џудиста,ентузијаста и спортски радник који је свима био за пример. Био је оличење доброг и поштеног човека који је цео свој живот живео џудо и посветио џудоу.

На редовном  заседању Скупштине ЏС Србије, национална џудо породица још једном је показала да врхунске резултате на такмичарском плану, прате и веома високи стандарди у раду организације.

Редовно заседање Скупштине одржано је у просторијама Факултета за спорт Универзитета Унион Никола Тесла на Новом Београду.

Рад Скупштине протекао је у одличној атмосфери. Усвајање извештаја о раду српске џудо породице била је још једна прилика да се подсети и на врхунска достигнућа репрезентативаца у свим узрастним категоријама.

-Честитао бих свим члановима Скупштине у свим регионима у Војводини, Београду, Централној Србији. Нарочито бих издвојио клубове, спортисте, спортске раднике који су својим радом постигли такве резултате да ми данас као Џудо савез представљамо успешну и препознатљиву организацију како у такмичарском тако и организационом смислу-истакао је Иван Тодоров, пердседник Џудо савеза Србије.

Тодоров некада и сам врхунски џудиста нагласио је да је поносан на резултате српских репрезентативаца.

- Минуле недеље имали смо изузетно успешан викенд. Наши такмичари учествовали су чак на четири такмичења: на Гран прију у Анталији, Европском сениорском купу у Дубровнику, Европском јуниорском купу и Европском кадетском купу у Берлину. Из Србије је учествовало 33 спортиста а освојено је 14 медаља, 4 златне, 5 сребрних и 5 бронзаних, 2 пета места и 3 седма што сасвим сигурно чини наш Савез препознатљивим у светским оквирима.Само пет савеза, поред нас је учествовало на све четири активности и постигли су сличне или исте резултате. Поносан сам на то.Сви наши напори се материјализују кроз резултат. Једино нас плаши да ће наши резултати превазићи наше капацитете. Управо зато ми као спортски фунционери морамо још више да радимо и да будемо спремни за нове резултате. Сениорско првенство Европе нас очекује крајем овог месеца и очекујем две медаље за сениоре закључио је Иван Тодоров.

Милован Братић председник Извршног одбора ЏСС, члановима Скупштине представио је извештај о раду који је једногласно усвојен.

-БИло је много посла током ових годину дана. Почели смо од националног тима, како по питању такмичара и тренера. Све је то утицало да наставимо са другачијим радом у Савезу. Реновирали смо канцеларије. Имали смо доста пројеката, омогућили свим регионалним Савезима да имају по пет борилишта. То је оно што нас је сврстало у ред организованијих Савеза у држави. Наши тренери су учествовали на едукативним семинарима па је веома важно нагласити да је Немања Станковић у оквиру ИЈФ академије први добио лиценцу за рад. То су млади људи од којих у наредном периоду очекујемо веће резултате. Потенцирали смо и резултате и млађих селекција, што нам је битно. У нередне четири године од њих очекујемо највише. Драго ми је да су чланови Скупштине прихватили извештај, што сматрам да је плод доброг рада, не само на струњачи већ и у организацији.

Одлуке за напредак

Једна о тачака рада Редовног заседања Скупштине Џудо савеза Србије било је и усвајање одлуке о формирању предузећа која је једногласно изгласана.

-Донели смо нове одлуке које нас вуку напред. Данас смо формирали предузеће и именовали директора. Предузеће ће се бавити прибављањем средстава, која нису само буџетска. Савез ће средства користити за постизање циљева која су дефинисана Статутом.Покушаћемо да анимирамо што већи број људи да се укључи у рад предузећа и да кроз реализацију прихода помогнемо нашим најбољим џудистима. Сматрамо да је то прави пут и да не треба да се само ослањамо на буџете Републике, Покрајине већ и да сами морамо нешто да зарадимо. Доста новца смо обезбедили преко Светске јудо организације и кроз ову сарадњу нас тек очекује рад пројектима. За коју годину ћемо видети колико смо постигли, јер је то све мерљиво рекао је Атанасов.

Небојши Мандићу, некада врхунском такмичару,сада пословномчовекувредном сваког поштовања, поверена је функција директора предузећа.

-Моја очекивања од предузећа на чијем сам челу су велика. Наш циљ је да обезбедимо додатна средства и могућност за развој спорта како у земљи тако и у иностранству. Ја обећавам да ћу дати свој максимум да би то фунционисало онако како се очекује-рекао је Небојша Мандић. 

Сличне вести
Последње вести