Свечано отворене III  Европске игре

Свечано отворене III Европске игре

На Стадиону „Хенрик Рејман“ у Кракову свечано су отворене ИИИ Европске игре које ће се одржати у Кракову и регијама Малополска и Шлонска у Пољској (од 22. јуна до 2. јула 2023. године). 

Током церемоније гледаоцима су се обратили маршал регије Малополска Витолд Козловски, градоначелник Кракова Јацек Мајхровски, заменик премијера Џек Сашин и председник Европских олимпијских комитета Спирос Капралос а Игре је званично отворио председник Републике Пољске, Андрзеј Дуда.

Српска делегација изашла је на свечани дефиле праћена снажним аплаузом, државну заставу носили су наши олимпијци, кајакаши Милица Новаковић и Марко Новаковић.

Домаћини су се потрудили да током целог програма прикажу богато културно наслеђе Пољске, што су и успели уз квалитетан културно-уметнички програм. Пред пуним трибинама Стадиона „Хенрик Рејман“у Кракову, гледаоци су имали прилике да виде плес, музику и друге елементе уметничког програма који ће сигурно остати у памћењу свим учесницима.

Кајакашима Милици Новаковић и Марку Новаковићу ово је било први пут да носе заставу Србије на церемонији отварања неког мулти-спортског такмичења. 

-Посебно сам поносна што је мог пријатеља и колегу Марка Новаковића и мене, Олимпијски комитет Србије изабрао да будемо носиоци заставе наше земље на церемонији отварања Европских игара 21. јуна. Сматрам да је то једна од највећих достигнућа које један спортиста може да оствари, изван врхунских спортских резултата. То ми је свакако додатни подстицај да дам све од себе у Пољској. Позивам све наше људе да прате наше наступе и да као и увек, навијају за нас -рекла је истакла је Милица Новаковић.

Наши спортисти другог дана такмичења, у четвртак, 22. јуна, надметаће се у кајаку, стрељаштву и синхроном пливању.


Сличне вести
Последње вести