Свечано отворене Игре у Токију

Свечано отворене Игре у Токију

Свечаним дефилеом спортиста, њих 5 700 свечано су отворене Летње олимпијске игре у Токију. Кошаркашица Соња Васић и ватерполиста Филип Филиповић носили су барјак Србије током дефилеа. Нашу земљу ће представљати 86 спортиста и то у 16 спортова. У овом олимпијском циклусу који је по први пут трајао пет година због добро познатих околности, пандемије корона вирус, Игре су померене први пут у историји за годину дана касније. Олимпијска надметања почињу данас и трајаће до 8 августа.

Српски џудо тим по први пут чини чак пет спортиста: Милица Николић (до 48 кг), Марица Перишић ( до 57 кг), Ања Обрадовић ( до 63 кг), Немања Мајдов ( до 90 кг) и Александар Кукољ ( до 100 кг).

Како су и најавили, организатори су инсистирали на "скромнијом и трезвенијом " церемонијом , за разлику од претходних, како би остали у складу са здравственом ситуацијом и смањили ризик од заразе.

Током такмичења, односно до 22. августа, у Токију и околним префектурама ће на снази бити ванредно стање због пандемије.

Спортисти и остали учесници биће редовно тестирани, њихово кретање биће ограничено и мораће да се придржавају посебних мера, након што се свакодневно у Олимпијском селу пријаве случајеви заразе.

Сличне вести
Последње вести