Свечано отворен XIII летњи ЕЈОФ у Грузији

Свечано отворен XIII летњи ЕЈОФ у Грузији

Свечаном церемонијом вечерас је на стадиону Микеил Мески у Тбилисију отворен XIII летњи Европски олимпијски фестивал младих (ЕЈОФ). Заставу Србије у свечаном дефилеу носила је Катарина Лазовић капитен одбојкашке репрезентације Србије.

Олимпијски пламен су до стадиона, од Трга Слободе носили званичници и високи функционери Грузије, да би на самом стадиону олимпијску бакљу преузели олимпијски шампиони Темур Дадиани, Гела Кетасхвили, Нино Салуквадзе док је Зураб Звиадаури  упалио олимпијски пламен на стадиону.

Грузијски вишеструки олимпијски, светски и европски прваци Нона Гаприндашвили, Леван Тедиашвили, Вактанг Благидзе, Вазха Качарава, Роман Руруа и Рафаел Цхимисхкјан унели су заставу Европских олимпијских комитета на стадион.

-Веома сам радостан и узбудјен, али у исто време имам и осећај велике одговорности. Организациони комитет је вредно радио и веома сам поносан што наш сан сада постаје стварност. Драги спортисти, ви сте за нас посебни. Ваша љубав и посвећеност спорту вас је довела овде. Ово је ваше славље! Ваш наступ овде биће историја за будуће генерације, а за вас ће бити велики корак у будућност. Ови је историјски догађај и сви смо ми део историје која настаје овде и сад. Хвала вам - рекао је Алексеј Аквелдиани. председник Организационог комитета.

На свечаном отварању младим спортистима обратио се и Патрик Хики, председник Европских олимпијских комитета. 

- Ове Игре су велики коратк напред у разоју спорта у Грузији, али су исто тако велики корак у опоравку Тбилисија од поплава које су задесиле овај град прошлог месеца. Спорт има важну улогу пружајући наду у тешким временима. Знајте да је читава европска олимпијска породица уз вас. Драги девојчице и дечаци, наши домаћини су изградили фантастичну спортску сцену, али само сте ви ти који можете да учините овај вестивал успешним. Уживајте у јединственом тренутку у којем представљате своју земљу -рекао је председник Европских олимпијских комитета Патрик Хики.

Спортисте Србије је пред церемонију отварања обишао генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки.

-За већину од вас ће ово бити највеће такмичење које сте доживели до сада, а за неке ће ово бити први корак за надамо се олимпијским медаљама. Неки са друге стране можда неће остварити тај сан, али ћете свакако имати ово олимпијско искуство иза вас. Такмичите се, уживајте и представљајте нашу земљу на најбољи могући начин - поручио је младим спортистима Ђорђе Вишацки.  

Сличне вести
Последње вести