Свечано отворен Летњи европски олимпијски фестивал

Свечано отворен Летњи европски олимпијски фестивал

На стадиону Људски врт у Марибору свечано је отворен XVII Летњи европски олимпијски фестивала младих Марибор 2023. Никола Ћировић Звездина узданица и млади трофејни џудиста учествоваће на ЕYОФ-у чији је домаћин од 23. до 29. јула град Марибор.

Заједно са спортистима. члановима младог Тима Србија, Никола Ћировић је учествовао у великом дефилеу на церемонији свечаног отварања ЕЈОФ-а.

Предвођени нашим џудистом Душано Граховцем и атлетичарком Машом Рајић који су носили националну заставу, млади Тим Србија изашао је на свечани дефиле праћен снажним аплаузом.

У доласку до фудбалског стадиона Људски врт на којем је одржана Церемонија, спортисти су имали прилику да прођу кроз Марибор, док су их истовремено поздрављали и становници овог места. Сам долазак на Стадион, изгледао је спектакуларно, у пратњи бубњева, плеса и музике која је дала додатну чар овом догађају у којем су млади спортисти Тима Србија уживали. Марибор као домаћин је показао висок ниво организације, па је, поред званичног програма параде учесника, поздрава и говора званичника, програм био обојен разноликим музичко-сценским садржајем.

Младе спортисте поздравили су Саша Арсенович, градоначелник Марибора, као и Спирос Капралос, председник Европских олимпијских комитета. Наташа Пирц Мусар, председница Републике Словеније званично је отворила Европски олимпијски фестивал младих Марибор 2023.

Душан Граховац барјактар нашег тима пренесо је део утисака са свечане церемоније отварања ЕYОФ Марибор 2023.

-Заиста је диван осећај предводити Тим Србија на Церемонији отварања ЕYОФ-а, веома сам поносан на себе и на цео тим. Јако ми је драго што могу овде да представим себе, своју породицу и свој спорт, много сам срећан што учествујем на овом такмичењу!

Европски летњи олимпијски фестивал младих окупило је више од 2500 младих спортиста из 48 европских земаља, који ће се надметати у укупно 10 спортова у периоду од 23. до 29. јула 2023. године. Србију на овом такмичењу представља укупно 51 спортиста у 8 спортова, и то у атлетици, бициклизму, џудоу, гимнастици, баскету 3×3, одбојци, пливању и тенису.

Џудо турнир на ЕYОФ-у је на распореду од 25. до 29. док ће наш Никола Ћировић на татами изаћи 28. јула.


Приложене фотографије

Сличне вести
Последње вести