Свечани пријем за Немању Мајдова у Скупштини града Београда

Свечани пријем за Немању Мајдова у Скупштини града Београда

Врхунски резултат Немање Мајдова, нашег прослављеног џудисте обележен је данас и у српској престоници. Традиционално у свечаној сали Старог двора, секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић, организовала је пријем за трофејног репрезентативца Србије и првотимца Црвене звезде, Немању Мајдова, освајача бронзане медаље у категорији до 90 килограма на недавно одржаном Светском првенству у Јапану.

Пријему је присуствовао и вршилац дужности подсекретара за спорт и омладину Никола Рајичић као Љубиша и Биљана Мајдов родитељи трофејног џудисте, Стојан Вујко председник Управног одбора ЏК Црвена Звезда и Милан Вујко члан УО ЏК Црвена Звезда.

Драгана Белојевић је рекла да је веома поносна што данас има прилику да говори о двадесетогодишњем момку, великом шампиону, који је са само 23 године успео да постане најбољи џудиста у историји на нашим просторима.

– Секретаријат за спорт и омладину ове године је повећао средства за учешће на европским такмичењима, тако да се надам да ће на том пољу Немања бити барем за степеник бољи, мада он мисли да ће узети злато и тежи ка томе. Поносни смо на њега и желимо му успех на наредним Олимпијским играма – истакла је Драгана Белојевић и додала да је Мајдов најбољи џудиста свих времена на просторима старе Југославије.

Секретарка Белојевић је Мајдову честитала на освојеној медаљи која, како је навела „сјаји златним сјајем” и пожелела му успех у наставку спортске каријере.

Немања Мајдов је казао да је поносан што је данас у Старом двору нарочито због тога што је пре неколико месеци добио награду за најбољег спортисту Београда, те да му је част што је оправдао то звање.

– Поносан сан што сам донео другу светску медаљу Србији у историји. Срећам сам јер сам и прву ја освојио и то 2017. године када сам се окитио златом. Ова бронзана медаља има посебну причу јер сам пре два месеца имао операцију колена, ризиковао сам читаву каријеру али сам отишао због бодова за Олимпијске игре. Победио сам пет мечева и дошао сам до медаље. Мој циљ је освајање олимпијске медаље и да Србији донесем прво одличје са тог такмичења – нагласио је Мајдов.

Да су џудисти Звезде чести гости Старог двора најбоље говоре њихови резултати.

-Трудићемо да наставимо са овако добрим резултатима. Немања је садашњост, али и будућност клуба. Он је један прави спортиста на кога се сви остали у клубу угледају, добро васпитан момак и прави спортиста. Њега изгледа повреде јачају, тако да поручујем Немањиним противницима да размишљају следећи пут када га повреде намерно, јер ће се вратити још јачи рекао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Стојан Вујко је током разговора са градском секретарком Драганом Белојевић, истакао је да је Немањин отац, Љубиша, изабран је за најбољег европског тренера, тако да ништа није случајно.

-То је рад од малих ногу, комплетна породица је посвећена џудоу, исин Стефан је освојио европску медаљу. У нашој кући је и сала, све је кренуло од малих ногу и сви смо радили заједно. Они су спартански васпитавани и са великом вером у Бога, Сви спортисти исто тренирају, али сматрам да је главна разлика дух, који се добија кроз веру. То је моје мишљење, мислим да сам компентентан тренер да кажем да што се више посвећују духу имају већи успех. Свако може физички да се спреми, али је дух врло битан. Ми духовне припреме обављамо на Хиландару, одемо на три, четири дана пред свако битно такмичење. Мислим да је ту добит свега, јер тело без духа је нула. Пред свако такмичење, кад му погледам у очи могу са невероватном прецизношћу знати шта ће бити даље. Кад видим да ли има те искрице у очима или нема. То је моје мишљење I ја имамправо то да кажем, јер имам резултат.

Вујко : Спремни смо за злато

Џудисти Звезде протеклу 2018. завршили су са још једним историјским достгнућем, бронзом у Лиги шампиона. За ову сезону црвено бели најављују освајање трофеја.

-Да не заборавимо овогодишњу Лигу шампиона, Лисабон сада у новембру, прошле године смо били трећи, да не будемо скромни, стварно смо спремни за злато –био је искрен Вујко. 

Сличне вести
Последње вести