​Свечани пријем за Немању Мајдова, двоструког европског шампиона

​Свечани пријем за Немању Мајдова, двоструког европског шампиона

Немања Мајдов репрезентативац Србије и узданица Црвене звезде још једном је исписао златне странице српске спортске историје. Поводом историјског успеха Немање Мајдова, освајања друге европске златне медаље организован је свечани пријем у прес центру СД Црвена звезда.

Многобројне представнике седме силе поздравио је Иван Бошњак, председник Скупштине ЏК Црвена звезда.

-Велика ми је част да у име Џудо клуба Црвена звезда честитам нашем шампиону Немањи Мајдову на успеху. Ово је резултат који се не остварује лако. Иза оваквих резултата стоји огроман тимски рад како Џудо клуба тако и свих његових чланова. Уверен сам да ћемо са оваквим резултатима наставити и у будућности - истакао је Иван Бошњак.

Немања Мајдов, двоструки јуниорски шампион Европе осврнуо се на период који је претходио тријумфу на европској смотри.

-Од шампионата Европе 2014 када сам такође узео златну медаљу, имао сам повреду и било је питање да ли ћу наставити каријеру или не. Оно што ме је највише задивило је што сам имао подршку мог клуба, моје Црвене звезде током тог тешког периода. Драго ми је да сам поново остварио историјски успех и постао двоструки првак Европе. То сам урадио за све моје људе, за Црвену звезду. Захваљујем се породици а нарочито бих истакао подршку господина Ивана Тодорова. Посебну захвалност дугујем доктору Александру Јаковљевићу који ме је залечио и извео на прави пут. Наравно све ово уз право вођство мог оца и тренера Љубише Мајдова. Ове медаље не би било без мојих спаринг партнера из Џудо клуба Црвена звезда и Рандори- Црвена звезда.

Шампионска титула, друга у ризници Немање Мајдова само је почетак. Млади Звездин ас најавио је план за наредне четири године.

-Мој циљ је Токио 2020. и златна медаља. Сигурно ћу дати максимум и потрудићу се да обрадујем све наше Звездаше. Истакао бих да ову медаљу желим да посветим мом другу из репрезентације, Игору Нуркићу, који бије своју шампионску битку до победе истакао је Немања Мајдов.

Иван Тодоров, председник Управног одбора СД Црвена звезда, некада и сам трофејни џудо репрезентативац, није крио задовољство постогнутим успехом.

-Честитам Џудо клубу Црвена звезда на изузетним резултатима. Нашем шампиону Немањи Мајдову и Страхињи Бунчићу који је био на корак до медаље и остварио пласман на пето место. Да подсетим, и он је био првак Европе пре четири године. Истакао бих да Спортско друштво Црвена звезда има велике циљеве. У Спортском друштву Црвена звезда имамо мотивисане спортисте и добро организоване клубове. Желео бих да истакнем и поновим да је на овогодишњим Олимпијским играма било чак осам актуелних спортиста Црвене звезде. Кошаркаши Стефан Јовић, Марко Симоновић и Владимир Штимац, који су освојили сребрну медаљу, атлетичари Милан Ристић и Тамара Салашки, стонотенисер Александар Каракашевић и стрелци Зорана Аруновић и Миленко Себић.

О раду Џудо клуба Црвена звезда Иван Тодоров није крио речи хвале.

-Како смо данас рекли на конференцији Џудо клуба очекујем да неколико спортиста Црвене звезде избори норму за Токио и да нас обрадује са једном од медаља. Пре свега Немања Мајдов, затим Милица Николић првакиња Европе, Бунчић и сви остали су кандидати за Олимпијске игре. Сигуран сам да ће нас обрадовати са једном од медаља што је циљ свих нас. Желео бих да честитам Управи Џудо клуба која је створила одличне услове. Ово је прилика да кажем да се ради пројекат хале која ће добити сталну адресу и бити нови подстицај за Џудо клуб Црвена звезда. Да подсетим, црвено бели џудисти су били трећи у Европи екипно пре две године а наша је жеља да управо овај пројекат буде центар џудоа на Балкану и Југоисточној Европи - истакао је Тодоров.

Иван Тодоров најавио је два догађаја који ће још једном Београд уписати у центар џудо спорта у региону.

-Очекује нас први џудо фестивал 1. октобра, а девети пут бићемо домаћини Европском џудо купу 8 и 9. октобра у Београду. Очекујемо учешће такмичара из више од 30 земаља. Истакао бих да је ово такмичење на коме су и наши спортисти кренули да се афирмишу а затим су наставили да доносе медаље и са других важних међународних такмичења у оквиру Европске џудо уније и Светске џудо федерације. Још једном честитам Џудо клубу Црвена звезда што су направили добру атмосферу која доноси све боље резултате - закључио је Иван Тодоров. 

Сличне вести
Последње вести