Свечани пријем за Звездине џудисте у Скупштини града Београда

Свечани пријем за Звездине џудисте у Скупштини града Београда

Звездини џудисти навикли су српску спортску јавност на врхунске резултате. Тако је било и ове сезоне у елитном такмичењу, Лиги шампиона у Букурешту где су црвено бели по први пут у историји освојили бронзано одличје.

Поводом врхунског резултата у Скупштини града Београда председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић заједно са замеником градоначелника Гораном Весићем и в. д. секретара за спорт и омладину Драганом Белојевић угостио је у Старом двору чланове џудо клуба Црвена Звезда које су предводили председник Скупштине клуба Иван Бошњак и председник Управног одбора Стојан Вујко.

Никодијевић је рекао да је освојено треће место у Европи изузетно добар резултат и да је Град веома поносан на успех младих џудиста.

– Честитке и захвалност џудистима Црвене звезде на резултату који су постигли, треће место у Европи је свакако на понос свима нама у граду Београду .Честитке свим спортистима, такмичарима I тренерима а посебна захвалност господину Бошњаку и Стојану Вујку на посвећености и систематичности I улагањима у џудо спорт истакао је Никола Никодијевић. -Добар, систематски план и рад се увек исплате, а спорт је такав да поштен и дисциплинован однос према њему доноси висок резултат, што су потврдили и резултати џудиста „Црвене звезде” – рекао је он и додао да је ова медаља тек једна у низу.

Председник градске скупштине је истакао да Град помаже читав спорт на територији Београда, посебно оне индивидуалне и некомерцијалне.

– Намера нам је да створимо добре спортске услове за тренинге за сву децу и могућност за бесплатно бављење спортом, тако да буде доступан свима без обзира на материјални статус – нагласио је Никодијевић и додао је сарадња са клубовима у овим корацима од великог значаја.

Он је истакао да је овај успех џудиста подстицај њима да наставе, али и представницима Града да им омогуће боље услове.

– Важно је да напоменем да је број деце која се баве џудом све већи и сваке године се повећава. Такође, откако смо почели да финансирамо и улажемо у школски спорт, три пута више деце се бави спортом – поручио је Никодијевић и додао да се од тог система неће одустати.

Стојан Вујко председник Извршног одбора ЏК Црвена Звезда захвалио је граду Београду на пријему и промоцији младих џудиста и истакао да Џудо клуб Црвена Звезда.

-Џудо клуб Црвена Звезда има у својим редовима и актуелног вицешампиона Европе и светског шампиона, Наша Милица Николић је бронзану на сениорском Европском првенству ту је I одлична Андреа Стојадинов која је актуелна шампионка Старог континента до 23 године. Поносни смо јер наши такмичари остварују врхунске резултате како на домаћој тако I на медјународној сцени.

Сви успеси су резултат тимског и системског рада. Сада нам у клубу недостаје само олимпијска медаља I обећавамо да ћемо одличје освојено у Токију прво донети код вас - истакао је Стојан Вујко. 

Сличне вести
Последње вести