​Страхиња вицешампионски, Милица бронзана на премијери Светског купа-Еуропеан Јудо

​Страхиња вицешампионски, Милица бронзана на премијери Светског купа-Еуропеан Јудо

Првог од два дана београдског Светског купа - Еуропеан Јудо Опена, који се одржава у хали Александар Николић виђен је заиста квалитетан џудо са прегршт сјајних такмичара и борби. Окршајима на три татамија уживали су љубитељи ове олимпијске борилачке вештине, нарочито у поподневним часовима када су кренуле битке за одличја.

У одличној конкуренцији, преко 300 такмичара из преко 30 земаља,са три континента (Европа,Азија и Африка), Звездини првотимци Страхиња Бунчић и Милица Николић окитили су се сребром и бронзом током првог такмичарског дана.

Страхиња Бунчић пружио је публици и навијачима право уживање током мечева у квалификацијама. Све противнике решавао је врло атрактивним техникама што је било додатно уживањем за гледаоце и љубитеље џудоа. Ипак у последњим секундама финала, остао је без злата. Кумовала је повреда, али и тренутак непажње:

-Разочаран сам због пораза у финалу, иако сам водио цео меч. Али прошле године на Европском купу сам био други, али пошто је ово сад светски, то је степеница више -истакао је Страхиња Бунчић.

Најбоље рангирана српска џудисткиња, Милица Николић, београдској публици представила се у категорији до 52 килограма што свакако није уобичајено.

-Задовољна сам бронзом пошто нисам наступала у мојој категорији, а то је до 48 кг. Мислим да сам у полуфиналу изгубила добијени меч, тако да остаје жал за борбом за злато, али је и треће место одлично. " изјавила је Николићева коју већ наредног викенда очекују борбе на ГП у Загребу где се прошле године окитила златом.

Као што је и најављено на престижном Еуропеан јудо опену у Београду, такмичење се одржава на новим татамијима, које је Џудо савезу Србије пред ово такмичење у вредности од чак 35.000 евра поклонила Влада Јапана преко амбасаде у Београду. 

Сличне вести
Последње вести