Милица вицешампионски, Бојан бронзани на Гран Слему у Анталији

Милица вицешампионски, Бојан бронзани на Гран Слему у Анталији

Звездини џудисти су нас још једном обрадовали врхунским резултатом на међународној спортској сцени. Милица Жабић и Бојан Дошен окитили су се сребром односно бронзом на Гран Слему у Анталији. 

Жабићева се из Турске враћа са вицешампионским звањем освојеном у конкуренцији преко 78 килограма. Српска репрезентативка је до сребра дошла победама над Корејком Јиyеонг Схин (1:0) у другом колу јер је у првом била слободна. Ни Немица Самира Боуизгарне није имала шансе против наше Милице Жабић која и овај дуел завршава у своју корист (1:0). Уследиле су победе против Туркиње Хаилал Озтурк и Кинескиње Схизан XУ. У великом финалу са Туркињом Каyром Саyит Милица Жабић на жалост није имала довољно спортске среће и овај Гран Слем завршава са вицешампионским звањем. 

Врхунским резултатом обрадовао нас је и Бојан Дошен у категорији до 100 килограма. Дошен је одлично почео учешће на такмичењу у Турској победом над Казахстанцем Бекарyсом Садуакасом. Уследиле су победе над Словаком Бењамином Матасејевим, Италијаном Геннаром Пиреллијем и Украјинцем Антоном Савyтскиyим. У полуфиналу Швајцарац Даниел Еицх нашао је решење за српског џудисту па је Звездин првотимац шансу за медаљу имао у репасажу саКазахстанцом Нурлyкханом Схаркханом коју није испустио и чиме се окитио бронзаним одличје, на Гран Слему у Анталији. Приложене фотографије

Сличне вести
Последње вести