Милица Николић вицешампионка ЕЈО у Минску, Страхиња Бунчић пети

Милица Николић вицешампионка ЕЈО у Минску, Страхиња Бунчић пети

Наша Милица Николић наставила је са врхунским резултатима на међународној такмичарској сцени. Са Европског јудо опена у Минску у конкуренцији до 48 килограма враћа се са вицешампионским звањем.

На путу до победничког постоља Милица Николић победила је у другом колу ( у првом је била слободна) Португалку Лорајану Коста. Косту је бацила на њазари а затим и на ипон. Чилеанку Мери Ди Варгас у трећем колу савладала је истим резултатом, прво њазари па ипон.У полуфиналу, српска шампионка савладала је још једна Португалку, Јоану Ђого. Најбоља српска џудисткиња њазаријем је победила Ђого и ушла у финале ЕЈО у Минску. Ипак у борби за златно одлична Мариа Сидеро ( Португал) нашла је решење за Николићеву.

-Добар резултат, сребрна медаља на такмичењу на које су дошли сви јер је Минск заправо једна од провера пред Светско првенство. Имајући у виду да је почетак тренинга, да је база у току ово је одличан резултат. Наравно да на свако такмичење одлазим са жељом да се вратим са златним одличјем, али и сребро је сада на месту- истакла је Милица Николић за сајт ЏК Црвена звезда.

Уз Милицу Николић која је још једном обрадовала све Звездаше и Страхиња Бунчић ( до 66 кг) био је на корак од медаље. На Европском јудо опену у Минску Бунчић је остварио пласман на пето место.

Бунчић је Александра Раскопина ( Израел) савладао у првом колу на њазари. Чилеанца Хуана Переза, Звездин првотимац победио је у другом колу (њазари а затим и ипон). Одличан низ наставио је Бунчић и у трећем колу победом над Русом Петром Зуковим. Шпанац Данијел Перез Роман такође је пао под налетима Звездиног првотимца. У полуфиналу Киргистанац Артур Те нашао је решење за српског шампиона. У дуелу који је одлучивао освајача бронзане медаље Бунчић није имао довољно спортске среће у дуелу са  Русом Арамом Григоријаном.

-Пласман на пето место и не могу рећи да нисам желео да освојим медаљу али нисам незадовољан, ово ми је други светски куп до сада. Мало је фалило да узмем медаљу, али идемо даље. Имао сам шест борби што је заиста одлично. Сада смо у том процесу када је база у фокусу тако да је ово добар резултат .Имајући у виду да су сви дошли у Минск као проверу пред Светско првенство, конкуренција је била као да смо на Гран прију или Гран слему. Ово је тек почетак, идемо даље рекао је Страхиња Бунчић.  

Сличне вести
Последње вести