Специјална плакета СД Црвена звезда "Наш шампион" Андреи Стојадинов

Специјална плакета СД Црвена звезда "Наш шампион" Андреи Стојадинов

У Спортском друштву Црвена звезда, традиционално, организован је свечани пријем у част Андрее Стојадинов, поводом врхунског резултата, освајања европске титуле за млађе сениоре минулог викенда у Будимпешти. Најбољој спортисткињи Црвене звезде за протеклу годину, џудисткињи Андреи Стојадинов, ово је већ десета европска медаља у каријери и прва специјална  плакета СД Црвена звезда "Наш шампион".

Најбољу џудисткињу Старог континента поздравио је проф. др Петар Шкундрић, председник Скупштине СД Црвена звезда.

-Драга Андреа, имам трему. Стојим пред европским шампионом. Верујте, није фраза, имао сам прилике да се сретнем са најважнијим људима овога света, али када се срећем са Звездиним шампионима, било првацима наше државе, посебно шампионима Европе, онда и ако сам навикао да се обраћам јавности, добијем неку посебну трему. У тим тренуцима ми се чини да нисам дорастао том послу који треба да радим. Драги Звездаши, ми овде имамо сви задовољство што је породица Звездаша и овде данас на окупу. Ја ту видим и руководство рукометног, одбојкашког, боксерског клуба и неке друге и то ме не чуди. Последњих пар месеци ми се састајемо истим или сличним поводом а реч је о части коју указујемо нашим најбољим спортистима,најбољим спортистима Црвене Звезде, најбољим спортистима Републике Србије, али и најбољим спортистима Европе. Бити првак Европе, то значи бити највише што може да се буде.

Петар Шкундрић истакао је да је свака медаља Звездиних спортиста део најлепше ниске која се стално допуњава новим успесима.

-Сви ваши успеси и авше медаље представљају огроман ђердан, најсјајнијих звезда у Црвеној звезди. Најславнијих и најсјајнијих репрезената наше државе, наших грађана и нашег народа. Осећам изузетну почаствованост што могу да честитам. Од самог оснивања Црвене звезде стварали смо шампионе, а уверен сам да ћемо се и у наредним месецима окупљати са истим поводом и са истим осећањем припадности најбољој спортској институцији у Републици Србији, у овом региону, па и једном од најбољих спортских асоцијација у целој Европи. Желим и даље велике успехе Црвеној звезди, Андреи посебно, пошто нас је она посебно обрадовала сада и посебно овим младим момцима који овде стоје, да сутра, прекосутра један старидеда дође и ужива у признањима које ћете ви освојити-закључио је Петар Шкундрић који је уручио Андреи плакету СД ЦЗ.

Врхунски резултати Звездиних џудиста нису случајност. Они су дело великог рада и ентузијазма, посвећености читавог тима Џудо клуба Црвена звезда, што је потврдио и Стојан Вујко председник Управног одбора који је Андреи Стојадинов овом приликом уручио вредан поклон у износу од 5 000 евра.

- Желим да нагласим да ћемо као клуб наставити са преданим улагањем у нашу децу, наше таленте, наше спортисте а то је и најбољи доказ да је у нашем клубу све производ системског рада. Председник сам Џудо клуба Црвена звезда од 2013. године, када заједно са Иваном Тодоровим, нашим почасним председником, почели да стварамо нови, модерни Џудо клуб што данас и јесмо. Заједничка визија водила нас је ка свему овоме што наша Црвена звезда данас и јесте. Ништа од овога се није десило случајно. Желим да захвалим свим тренерима, стручном штабу Џудо клуба Црвена звезда који раде предано у свом позиву -истакао је Стојан Вујко.

Данашњој прослави присуствовао је подмладак као и чланови УО ЏК Црвена звезда. Владан Гачић, генерални секретар џудо клуба Црвена звезда уручио је поклон Андреи испред клуба.

-У корпи је нешто јако битно за Андреу, без чега она не може да настави да осваја медаље, успехе. У корпи је потреба, а то је њен бацкнумбер, украшен да може мало да се почасти- истакао је Владан Гачић, при уручењу поклона.

Андреа Стојадинов трофејна српска шампионка захвалила се својој црвено белој породици.

-За почетак, поштовани професоре не требате ви да имате трему испред, заиста, да смо на татамију па и да разумем, али ово је ипак ваш терен, тако да сте овде дефинитивно у бољој позицији. Ја сам та која има баш трему сада. Желим да се захвалим Спортском друштву Црвена звезда јер чините много и за мој клуб, а самим тим и за мене дуж свих ових година. То је и један од разлога зашто сам и прешла у Црвену звезду, баш зато што је институција која поред џудо клуба има и остале спортске организације које заиста улажу и воде рачуна о нама. Част је бити део црвено –беле породице. Подршка коју ми осећамо даје нам снагу на такмичењима да правимо велике резултате.Изузетну захвалност дугујем мом клубу, преседницима Стојану Вујку и Ивању Бошњаку, као и Ивану Тодорову, који је сви знамо да је можда и најзаслужнији јер он ме је и довео у овај клуб и потенцирао мој сам порелазак у Црвену звезду. За претходне три и по године доста смо и напредовали и било је ту и великих резултата, историјских да кажем догађаја, нешто где смо се уписали у историју и као Србија и као црвено-бела породица. С обзиром да сам још млада надам се да ћемо још пуно пута да се окупљамо и славимо овакве ствари”

Игор Милојевић, генерални секретар Спортског друштва Црвена звезда уручио је Андреи цвеће уз најлепше жеље за нове медаље. Свечаном пријему присуствовали су и бројни чланови Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда.

Сличне вести
Последње вести