Звездин 77 рођендан -специјална награда Џудо клубу и Андреи Стојадинов

Звездин 77 рођендан -специјална награда Џудо клубу и Андреи Стојадинов

За 77. рођендан Спортског друштва Црвена звезда наш џудо клуб добио је специјално признање, док је млада Андреа Стојадинов, након бројних успеха проглашена за најбољу млађу сениорку. Стојан Вујко, председник УО Џудо клуба Црвена звезда, прошле године управо на овом месту најавио је да ће џудо клуб да стреми ка великим спортским резултатима што је и остварено. Вујко  је рекао да смо ове године не само потврдили квалитет на домаћој сцени титулама, већ смо отишли корак даље и узели сребро у Лиги шампиона.

Председник Управног одбора СД Црвена звезда Небојша Човић честитао је свим Звездашима рођендан и истакао да је 2021. година била историјска, јер су направљени велики резултати у тешком времену.

-Велике резултате направио је џудо, фудбал, кошарка... Ово је права слика коју шаљемо са овом децом , у смислу једне велике породице и нечега што је гарант да можемо поново да одговоримо на искушења која нас чекају. Очекујем да и у следећој години имамо исто тако добре резултате. Ове године освојили смо 41 трофеј. Сусресћемо се са великим искушењима, не само спортске природе. Сва искушена морамо да издржимо сви и биће лакше ако смо заједно. Честитам рођендан, резултате и идемо даље. Сви заједно- рекао је Човић.

Најбољи у црвено белој породици за 2021. годину у сениорској конкуренцијису кошаркашица Црвене звезде Маша Јанковић и фудбалер Мирко Иванић. Најбољи клуб Спортског друштва је Фудбалски клуб који је у прошлој сезони освојио дуплу круну. Тренер кошаркаша Дејан Радоњић проглашен је за најбољег тренера. Награде за животно дело добили су Драгиша Вучинић и Светозар Мијаиловић док је награда "Црвено-бело срце" припала Фондацији Делије. Специјално признање добили су поред џудиста, кошаркаши и атлетичари. Признање за најбољу млађу сениорку припало је Андреи Стојадинов џудисткињи, док је Владимир Мишовић, ватерполиста најбољи млађи сениор. Каратиста Игор Гајић, је најбољи тренер млађих категорија, док су Родољуб Гајић, ватерполиста и Емилија Антанасијевић, каратискиња проглашени за најбоље јуниоре, а најбољи клуб је веслачки. Најбољи кадети су Маша Перовић, рвачица и Лука Ристић, шахиста, а одбојкашки клуб је најбољи у овој категорији. Михајло Киш, атлетичар и Емилија Ђуровић, скијашица су најбољи пионири, док је тениски клуб најбољи у овој категорији.

Наша трофејна џудисткиња Андреа Стојадинов у протеклој години проглашена је за најбољу јунорку Старог континента од стране Европске џудо уније. За врхунске резултате стигла је награда и од Спортског друштва Црвена звезда. 

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић свим члановима спортског друштва честитао је на успесима. "И наш фудбалски клуб има много разлога за понос. Остварили смо вероватно историјске резултате који ће остати забележени златним словима у свим монографијама нашег клуба. Освојили смо четврту узастопну шампионску титулу, после 14 година узели смо дуплу круну, пети пут узастопно смо се пласирали у групну фазу УЕФА такмичења, а после 30 година пласирали смо се у осмину финала европских такмичења. Искрено се надам да ћемо и пети пут узастопно освојити шампионску титлулу у мају и да ћемо се поново радовати", рекао је Терзић и додао да се нада да ће фудбалски клуб остати мотор развоја свих.

Бројни успеси СД Црвена звезда потврда су квалитетног рада у клубовим црвено беле породице, који остварују бројне резултате како на домаћој тако и на међународној сцени.

Сличне вести
Последње вести