Андреа Стојадинов најбоља такмичарка СД Црвена звезда

Андреа Стојадинов најбоља такмичарка СД Црвена звезда

Џудисткиња Андреа Стојадинов и капитен фудбалског клуба Милан Борјан, најбољи су спортисти Спортског друштва Црвена звезда за 2020. годину.

На свечаности поводом 76. рођендана Спортског друштва на стадиону Рајко Митић за најбољег тренера проглашен је Дејан Станковић, а фудбалски клуб је најбољи клуб.

Председник Спортског друштва Небојша Човић истакао је да су, упркос томе што је пандемија одложила бројна такмичења, Звездини спортисти у години иза нас били одлични.

-Спортисти и клубови Црвене звезде упркос пандемији, освојили су 34 трофеја, 16 у сениорској и 18 у млађим категоријама. Титуле су освојили фудбалери, атлетичари, атлетичарке, каратисти, рагбисти и други. Андреа Стојадинов исписала је историју, Немања Мајдов освојио је сребро на ЕП, атлетичарка Милена Тирнанић је шампионка Балкана, Страхиња Јованчевић освојио је сребро, Ања Лукић бронзу. Завидни резултати остварени су и у млађим категоријама - рекао је Небојша Човић.

Андреа Стојадинов је прошле године освојила сребро на ЕП за сениорке, бронзу на првенству за млађе сениорке и злато за шампионату Старог континента за јуниорке, као и бронзу на Гран слему у Будимпешти.

У име Андрее Стојадинов, која учествује на Гран слему у Ташкенту, награду је примио њен брат Алекса, њен спаринг партнер и велика подршка у походу на врхунске резултате.

Најбољи такмичар је капитен и голна трофејног Фудбалског клуба црвено беле породице.

-Желим нам свима да наставимо да освајамо титуле и да се увек радујемо. Ми смо једна велика фамилија”, рекао је Борјан и захвалио се управи и саиграчима.

Најбољи тренер Дејан Станковић је водио тим до титуле и нокаут фазе Лиге Европе.

-Срећан нам рођендан и да наставимо да бранимо црвено-беле боје као и до сада, историја нас на то обавезује. Овај трофеј ја примам, али припада мојим момцима, стручном штабу и целом тиму. Поштен рад увек се исплати и резултати враћају- рекао је Станковић.

Најбољи клуб је фудбалски, а награду је примио генерални директор Звездан Терзић.

-Звезда је највећи клуб на овим просторима, понос народа и државе. Драго ми је што четврти пут заредом освајамо титулу, играмо групну фазу европских такмичења. Поносан сам на све наше спортисте- истакао је Терзић.

Сличне вести
Последње вести