Рекордно на татамију Европског џудо купа „Србија опена“

Рекордно на татамију Европског џудо купа „Србија опена“

Рекордан број такмичара на 9. Европском сениорском џудо купу „Србија опену“ . У Београду у Спортском центру Шумице, ове сезоне надметаће се џудисти из 30 држава, њих 405 такмичара, чега су 275 сениори и 130 сениорки, што је апсолутни рекорд када су у питању Европски џудо купови.

Представницима медија у Звездином прес центру обратили су се Стојан Вујко председник ЏК Црвена звезда, Павел Јасеновски спортски директор ЕЏУ, Олександр Нагибин, директор маркетинга ЕЏУ и Андрија Ђуришић, селектор сениорске репрезентације Србије.

-После успешне Недеље џудоа, Звездиног џудо фестивала и промоције нашег спорта  школарцима на Врачару, имам част да најавим да ће сутра у Спортском центру Шумице од 10 сати почети такмичење на 9. „Србија опену“, Европском џудо купу. Истакао бих да имамо рекордан број пријављених такмичара. Организација овог такмичења је заиста велики и одговоран посао. Зато бих се захвалио мом тиму на великом труду и ангажовању. Уверен сам ће и ово такмичење опет имати високе оцене и врхунске резултате. Да је ово значајно такмичење показује и чињеница да су велика имена из света џудоа данас са нама на конференцији за медије. Искористио бих ову прилику да вас све позовем још једном да овог викенда уживате у врхунском џудоу и да дођу у суботу и недељу у Спортски центар Шумице -истакао је Стојан Вујко председник ЏК Црвена звезда.

Павел Јасеновски, спортски директор ЕЏУ представницима медија ексклузивно је објавио вест да од следеће сезоне Европски џудо куп прелази у ранг такмичења који се бодују за Олимпијске игре.

-Драго ми је да могу да вас на овој конференцији за медије обрадујем лепим вестима а то је да ће у следећем олимпијском циклусу Европски џудо куп „Србија опен“ прерасти у Европски опен односно такмичење на коме ће џудисти сакупљати бодове за Олимпијске игре. Заправо турнир у оквиру олимпијских квалификација. Захваљујем се Ивану Тодорову, председнику Џудо савеза Србије на одличном раду и врхунским резултатима. То говори и чињеница да је Европски куп био сврстан у 12 најбоље организованих такмичења -истакао је Павел Јасеновски ,спортски директор Европске џудо уније.

Од организатора Европског џудо купа у ове године се очекује да испуне високе стандарде које су поставили у досадашњем периоду организације.

-Изузетно ми је драго да сам опет овде у Београду и да сваке сезоне имамо напредак. О томе најбоље говори чињеница да је Европски сениорски куп од следеће године такмичење у оквиру континентал опен надметања. То је резултат великог рада читавог тима . Велико признање Џудо клубу Црвена звезда као и за председника Стојана Вујка. Уједно ово најбоље говори колико радите на популаризацији нашег спорта. Не само када је у питању организација такмичења већ развој џудоа у Србији. Све похвале и комплименти зато иду на адресу мог великог пријатеља, председника Џудо савеза Србије, Ивана Тодорова-истакао је Олександр Нагибин, маркетинг директор ЕЏУ.

Од домаћина се очекује да резултате потврди и када су у питању такмичарска достигнућа.

-Репрезентација Србије изаћи ће у најјачем саставу у овом тренутку. Бићемо и најбројнији тим са 51 репрезентативцем. До сада имамо пријављених преко 405 такмичара из 30 држава од чега 275 мушкараца и 130 девојака што је више него одлично. Можемо да очекујемо врхунски џудо у Шумицама а такође и одличне резултате. Највише очекујемо од наших такмичара, Бојана Дошена који је остварио пласман на пето место на два велика међународна такмичења али и од Жарка Ћулума који је остварио врхунски резултат на међународној сцени када је у питању јуниорска конкуренција- истакао је Андрија Ђуришић, селектор репрезентације Србије.

Улаз на Европски џудо куп „Србија опен“ током два такмичарска дана суботу и недељу 8 и 9 октобра је слободан. Такмичења ( елиминације) ће почети од 9 часова док је свечано отварање заказано за 16 сати. 

Сличне вести
Последње вести