Јубиларно на Европском сениорском џудо купу " Србија опен"

Јубиларно на Европском сениорском џудо купу " Србија опен"

ОДБРОЈАВАЊЕ ДО СПОРТСКОГ СПЕКТАКЛА У БЕОГРАДУ ЕВРОПСКОГ СЕНИОРСКОГ  ЏУДО КУПА "СРБИЈА ОПЕНА"

Одбројавање до највећег џудо такмичења у Европи може да почне. Европски сениорски џудо куп „Србија опен“ и ове године окупиће најбоље џудисте у српској престоници. Ове године домаћини, Џудо савез Србије и Џудо клуб Црвена звезда обележавају и мали јубилеј. У вождовачкој спортској хали, храму џудоа, наредног викенда, 27. и 28. септембра пети пут у низу организоваће тренутно највеће такмичење у овом спорту Европи и то под слоганом “Џудо више од спорта”.

Европски куп Србија опен до сада имао прилику да угости велика и славна имена јудо спорта као што су Узбекистанац Абдуло Тангријев, освајач светских и олимпијских медаља у супертешкој категорији, Армен Назарјан (Јерменија) европски шампион у конкуренцији до 60 килограма, Узбекистанац Ришод Собиров, олимпијска бронза у Пекингу 2008. и Лондону 2012. као и светске титуле 2010. и 2011. Специјални гост Европског купа 2012 дакле одмах после олимпијских игара у Лондону била је и Словенка Уршка Жолнир, која је и освојила олимпијски трон у Лондону у конкуренцији до 63 килограма а ту је и Шкотланђанин Мајкл Бартон, јудо легенда, освајач светских и европских медаља.

Важно је истаћи да је Европски сениорски куп такмичење које спада у групу од осам званичних надметања под окриљем Европске џудо уније. Ово је јубиларни пети и Европски сениорски куп у низу. Уједно ово је осмо по реду „Србија опен“ такмичење с којим су ЏС Србије I ЏК Црвена звезда аплицирали и добили организацију Европског сениорског купа. Ово је не само највеће џудо такмичење у региону које се одржава сваке године у септембру, већ је и надметање које се директно бодује за европску односно светску ранг листу.

До сада је потврђено учешће такмичара из 30 држава односно 250 џудиста у мушкој и женској конкуренцији . Потврђено је учешће такмичара из Русије, Норвешке, Велике Британије, Француске , Аустрје, Мађарске, Италије, Шпаније,Турске као и свих земаља из окружења.

Такмичење се одржава под покровитељством Скупштине града Београда секретаријата за спорт и Министарства омладине и спорта Републике Србије 

Сличне вести
Последње вести