ТРИ МЕДАЉЕ ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОПСКОМ СЕНИОРСКОМ ЏУДО КУПУ “СРБИЈА ОПЕН”

ТРИ МЕДАЉЕ ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОПСКОМ СЕНИОРСКОМ ЏУДО КУПУ “СРБИЈА ОПЕН”

Марко Вукићевић , српски репрезентативац у конкуренцији до 66 кг одржао је обећање. На петом јубиларном Европском сениорском џудо купу одбранио је трон и опет се окитио златним одличјем. На путу до највишег степеника победничког постоља убедљиво је победио Француза Робина Корада, Христијана Христозова ( Бугарска), Илију Цигановића и у финалу Словенца Рока Плешника.

-Испунио сам обећање, одбранио сам трон. Ипак није било лако јер као што сам и најавио пред почетак такмичења конкуренција је заиста одлична. Није било лако ни у полуфиналу са другом из репрезентације Илијом Цигановићем али успео сам. У финалу заиста нисам желео ништа да препустим случају. Драго ми је што сам опет донео златну медаљу Србији –истакао је Марко Вукићевић.

У истој категорији одлични Илија Цигановић освоји је бронзано одличје. После три године паусе опет је обрадовао љубитеље џудоа медаљом.

-Ово је сасвим сигурно највеће такмичење овога типа и задовољан јер сма освојио медаљу. Ипак искрено прижељкивао сам злато али данас је мој друг из репрезентације Марко Вукићевић био бољи. Свим освајачима медаља честитам а надам се да ћу следеће године позлатити моју медаљу- рекао је Илија Цигановић.

Млада Марица Перишић одушевила је љубитеље џудоа у Србији. На сениорској међународној премијери, на Европском џудо купу “Србија опен” у Београду совојила је бронзано одличје. За 15-годишњу девојку ово је одличан почетак. Уједно на најбољи начин је наставила и породичну традицију, њене мајке, трофејне српске џудисткиње Радмиле Перишић

-Мама ми је пожелела срећу пред меч за бронзу. Некако осећала сам да је данас мој дан. Успела сам да додјем до бронзе, до медаље I то је најважније. Сад знам да могу, идем даље - рекла је кроз осмех Марица Перишић. 

Сличне вести
Последње вести