Прослава светских медаља Ање Обрадовић и Андрее Стојадинов

Прослава светских медаља Ање Обрадовић и Андрее Стојадинов

Репрезентативци Џудо савеза Србије наставили су традицију успеха и то овога пута са две медаље Ање Обрадовић и Андрее Стојадинов освојене на Светском јуниорском првенству у Маракешу. Ањино сребро и Андреину бронзу, српски џудисти прославили су свечано како и доликује у хотелу Хилтон у Београду.

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије обратио се и истакао да му је изузетно задовољство што се џудо породица често окупља поводом успеха српских репрезентативаца.

-Драго ми је да се учестало виђамо, јер то значи да Србија, Џудо савез Србије добро ради, а то се види кроз резултате. Овом приликом желим да честитам целом јуниорском тиму на резултатима постигнутим на Светском јуниорском првенству у Маракешу. Поготову бих желео да честитам нашој Андреи Стојадинов која је имала сјајан наступ у Маракешу победом над Јапанком за бронзу. Затим и Ања која је исто тај дан победом над Јапанком ушла у финале. Мало је фалило да постане првак света. Желим још једном да кажем да ћемо наставитида улажемо у вас, јер ви сте будућност Србије и ми ћемо се трудити као Савез да вам и даље обезбеђујемо најбоље услове у рангу са вашим партнерима са жељом да ви вашим радом остварите ваше снове. Још једном сте показали да имамо будућност и надам се да ће ова јуниорска репрезентација бити окосница за Олимпијске игре 2024. у Паризу. Честитао бих Џудо клубу Црвена звезда, председнику Стојану Вујку, јер су ово такмичари Црвене звезде у које континуирано улаже што показују резултати. Ово је пета светска медаља у протекле четири године за њих- рекао је Иван Тодоров.

Да су црвено бели џудисти навикли домаћу али и спортску јавност на успехе истакао је и Стојан Вујко, председник ЏК Црвена звезда.

-Велика ми је част да сам овде испред Џудо клуба Црвена звезда и да стојим овде поносно испред две наше врхунске спортискиње пред Ањом и Андреом, којима могу само да честитам. Желим да нагласим да ћемо као клуб наставити са преданимулагањем у нашу децу, наше таленте, наше спортисте. Ово је велики резултат Џудо клуба Црвена звезда, хтео бих да захвалим и тренерском тиму, спортском директору Николи Николићу и његовом брату Немањи који води женску селекцију као и комплетном стручном штабу. Овим резултатима показујемо да имамо будућност и да ће Црвена звезда освајати још медаља. Видимо се ускоро поново на овом месту. Црвена звезда ће учествовати у Лиги шампиона од 15. до 17. новембра и надам се да ћемо се овде поново срести поводом врхунских резултата- рекао је Стојан Вујко.

Немања Николић некада трофејни такмичар још једном је доказао да је једнако успешан и као тренер.

-Желим да вам захвалим што сте дошли у оволиком броју и што нас подржавате. Ове медаље су друге у низу када су у питању Ања и Андреа. Самошто оне имају већу тежину, овога пута смо успели да победимо Јапанке, први пут од када се такмичимо. Искористио бих прилику да се захвалим Џудо клубу Црвена звезда на челу са господином Вујком, Ивану Тодорову, целом Управном одбору, због тога што нас подржавају, улажу у нас. Мом брату Николи Николићу што је дошао у Црвену звезду. Захвалио бих Џудо савезу Србије, посебну захвалност директору Драгану Атанасову. Захвалио бих Олимпијском тиму Србије, Националном тиму Србије, захвалност мом колеги и куму Владимиру Јовичићу, с којим имам одличну сарадњу. Хвала још једном, имамо још Првенство до 23, надам се да ћемо и тамо узети медаље рекао је Немања Николић.

Ања Обрадовић је Светско првенство за јуниоре у Маракешу завршила са вицешампионским звањем, што је уједно и њена трећа светска медаља.

-Ово је моја трећа медаља са Првенства света, до сада сам освојила две бронзе и драго ми је што сам овога пута отишла степеник више. Жао ми је што нисам освојила злато, поготову што је ово моје последње првенство за јуниоре. Имала сам јаку жељу да се вратим непобеђена, да нашој репрезентацији донесем злато. У финалу сам дала све од себе, али изгледа да то тада није било довољно. Драго ми је што је и моја клупска другарица освојила медаљу, али криво ми је што Марица и Нађа нису освојиле одличје. Оне су имале ту “несрећу“ да се у квалификацијама сретну са Јапанкама исамим тим буду избачене из жреба. Захвалила бих Џудо клубу Црвена звезда, Јудо савезу Србије, као и Олимпијском комитету који увек стоји иза нас и пружа нам идеалне услове тренинг, да напредујемо, да се трудимо, да изађемо са што бољим резултатима, као и нашим тренерима који наше победе и наше поразе дођивљавају као своје рекла је Ања Обрадовић.

Традицију успеха српског џудоа бронзаном медаљом на Светском јуниорском првенству наставила је и Андреа Стојадинов.

-Захвалила бих свима,најпре бих почела од својих другара који су били са мном на припремама на Караташу, десетак дана пре тог Светског првенства. Неки знају, неки не, да је тај период између Европског и Светског био најтежи за мене, па ако на то додам пораз на Европском. Рецимо да сам била близу да ме све то сломи и да ми је свашта падало на памет, али хвала другарима који су покушавали да ми заокупе пажњу и да ме натерају на смех када сам хтела да се повучем у себе. Хвала породици, сви знају колико су они ту за мене колико пате и радују се са мном, колико су и у добром и у лошем уз мене. Посебно желим да захвалим брату, који је жрвовао својукаријеру зарад мог резултата, Сада могу да кажем да он тренира више, него што је тренирао икада због себе. Хвала Андрији Ђуришићу јер сам имала ту срећу да су нам се путеви укрстили и за те две недеље поправили смо много тога и доста смо напредовали и верујем да се то приметило на Светском првенству. Остаје жал што нисмо радили више, само могу да маштам до ког нивоа бисмо стигли да смо радили годину, две. Захвалила бих националним иклубским тренерима, Џудо клубу Црвена звезда, Ивану Тодорову, што је у мени препознао таленат и што ме је довео у црвено белу породицу и самим тим ми дали најбоље услове за тренинг. Верујем да не бих била овде где сам данас да није било вас. Хвала Џудо савезу Србије и Драгану Атанасову. Имала сам милион малих грешака, које су ми он и Савез опростили и из којих сам доста научила. Бранити боје наше државе је велика част, поготову када можемо да покажемо наш квалитет. То да вредимо показује и то да смо радиле егал са представницима Јапана и да смо побеђивеле, а то су најбоље такмичарке из њихове земље. Ово је медаља коју смо заједно освојили, мени је част што сам је ја донела за све нас рекла је Андреа Стојадинов. 

Сличне вести
Последње вести