Ања Обрадовић историјски на Светском првенству у Будимпешти

Ања Обрадовић историјски на Светском првенству у Будимпешти

Репрезентативка Србије у џудоу  и Звездина узданица, Ања Обрадовић (до 63 кг) остварила је историјски успех освајањем бронзаног одличја на Светском првенству у Будимпешти. У дуелу за бронзану медаљу одличје била је боља у голден скору Анрикуелис Бариос из Венецуеле.

За Ању Обрадовић ово је четврта светска медаља, после кадетске и две јуниорске, у првој сениорској сезони освојена је и та “највреднија”.

-Још увек сам под утиском, нисам ни свесна шта сам урадила I шта сам остваила -рекла је Ања Обрадовић после меча за бронзу. -Све се одвијало баш онако како треба од првог до последњег меча. Све противнице су ми одговарале, био је ово у потпуности мој дани успела сам.

Ања је стартовала с три победе захватима за ипон. Прво је савладала Италијанку Марију Сентракио (3:53 минута), потом Немицу Мартину Трајдос (3:20), па Кетрин Хекер из Аустралије (1:23). У четвртфиналу је изгубила од Холанђанке Шане Вермер на ипон (1:10), што је нашу такмичарку одвело у репесаж, где је савладала Кубанку Мајлин Дел Торо Карвахал на „златан бод” после 4:51 минута.

Некадашња јуниорска вице-шампионка света, освајањем бронзе на сениорском СП у Мађарској, придружила се легендарној Мари Ковачевић, која је 2003. на СП у Осаки такође освојила треће место у апсолутној категорији.

Бронзана медаља на Светском првенству у Будимпешти Ању Обрадовић води на Олимписјке игре у Токију.

-Ово ме сасвим сигурно води на Олимпијске игре. Бронза на Светском првенству ности 1000 бодова. Нисам још ни рачунала али мислим да ће ме ово пласирати на Игре. Остварио ми се сан I то у првој сениорској години. Желим да захвалим свима, тренеру, породици, спаринг- партнерима у клубу, мојој Звезди која је увек уз нас, председнику Савеза Ивану Тородову, председницима клуба Стојану Вујку I Ивану Бошњаку. Ово је наша заједничка медаља џудо тима Србије рекла је Ања Обрадовић.

Немања Николић тренер Ање Обрадовић истиче да је трофејна репрезентативка Србије класа за светске успехе. Ипак искрен је да овакав успех нису очекивали у овој сезони.

-Ања има ту светску класу I она је управо на том нивоу али нисмо очекивали у првој сениорској години. Везала је четири светске медаље, две кадетске, јуниорску и сада сениорску. Ово је био њен дан, све мечеве је решавала ипоном што је био I најбољи наговештај. Исписала је на најбољи начин историју српског џудоа и слободно могу да кажем да је ово тек почетак. Велику захвалност дугујемо председнику Савеза господину Тодорову и председницима клуба, господину Стојану Вујку и Ивану Бошњаку као свима у Управи и спаринг партнерима. Хвала нашој Звезди рекао је Немања Николић. 

Сличне вести
Последње вести