Прослава историјског успеха -светског злата Немање Мајдова Звездиног џудисте

Прослава историјског успеха -светског злата Немање Мајдова Звездиног џудисте

Историјски успех Звездиног џудисе Немање Мајдова, освајање златне медаље на Светском сениорском првенству у Будимпешти, чланови и управа Џудо клуба прославили су по традицији у Звездином пресс центру.

После освајања титуле светског сениорског шампиона, пут џудоа у будућности кренуће неким другим путем, истакао је Стојан Вујко, председник Џудо клуба Црвена Звезда.

Овом успеху поред великог труда нашег младог Немање Мајдова и оца и тренера Љубише, допринели су и Министарство омладине и спорта, Џудо савез на челу са Иваном Тодоровим, спонзори, као и пријатељи клуба.

-Од првог септембра историја српског џудоа креће другим, светлијим путем. Велику захвалност дугујемо нашем шампиону Немањи Мајдову и његовом тренеру и оцу Љубиши Мајдову. Сви у Џудо клубу Црвена звезда смо поносни на овај историјски успех -рекао је Стојан Вујко, председник ЏК Црвена звезда.

Успех који је направио Немања Мајдов, није дошао преко ноћи, казао је Љубиша Мајдов, отац и тренер светског шампиона. Креатор успеха нашех Немање Мајдова захвалио се свима који су учествовали у стварању шампиона. Захвалност је упутио Предеднику Републике Србије Александру Вучићу, министару спорта Вањи Удовичићу, председнику Републике Српске Милораду Додику И Патријарху Иринеју. Посебну захвалност упутио је председнику Џудо савеза Србије Ивану Тодорову, који је како каже имао слуха да их позове у Црвену звезду и понуди им најбоље могуће услове за тренинг и припреме.

О утисцима са Светског првенства тренер светског шампиона Љубиша Мајдов каже:

-Прво и основно је било да сачувамо образ да то не буде лоше. да дамо свој максимум па шта драги Бог да. Успели смо да са 21 годином живота, добијемо светског шампиона. само још јапанци са 20, 21 годином то успеју. Значи да је континуитет у раду џудо клуба Црвена Звезда на велико нивоу.

Освајање златне медаље у Будимпешти, на Светском првенству, није ни прво ни последње, каже Немања Мајдов. Како је рекао, светску шампионску титулу очекивао је мало касније, када напуни 24 или 25 година, али не и са 21, колико има сада.

-Сам осећај да будете први Србин у историји који је покорио планету је невероватан и мало је још увек не схватљив. Али знам колико смо сви радили и мој тренер и клуб Црвена Звезда, и моји спаринг партнери. Колико бацања и рада је иза нас -рекао је Немања Мајдов, светски шампион у џудоу у конкуренцији до 90 килограма.

Циљ у наредноим периоду су одлазак на Олимпијске игре у Токију, и освајање још једног најсјајнијег одличја, каже Немања Мајдов.

-У Токију нападамо злато.... био је јасан Немања Мајдов.

Као поклон и успомену за остварен успех Немања и Љубиша Мајдов, добили су од клуба плакете. Плакете је уручио председник клуба Стојан Вујко.

- Плакета са оваквим насловом нико више никада неће добити.....Пише -првом светском шампиону -био је искрен Стојан Вујко председник Џудо клуба Црвена Звезда.

Велики успех на светском сениорском првеснтву у Будимпешти, остварила је и Милица Николић, освајањем петог места у категорији до 48 килограма. Немању Најдова, као и његове клубске другове у наредном периоду очекује још једно важно такмичење, Голден лига у Анталији, на коју Црвена звезда одлази као вицешампион Европе. 

Сличне вести
Последње вести