Немања Мајдов- историјски резултат, три године од светског злата

Немања Мајдов- историјски резултат, три године од светског злата

Прошло је три године од када је Немања Мајдов обрадовао домаћу спортску јавност са обе стране Дрине освајањем титуле светског шампиона. Млади Звездин џудиста је те 2017. у националном кимону на Светском првенству у Будимпешти порушио све рекорде и са само 21. годином успео да постане први Србин који се окитио златним светским одличјем.

-На данашњи дан пре тачно три године, постао сам првак света. То ми је Бог дао у 21. години живота, као једном од најмладјих икада у овом спорту. Поносан сам сто сам Србији донео прво светско злато у њеној историји рекао је Немања Мајдов.

Немања Мајдов џудиста Црвене звезде пре три године је у дану који се слободно може назвати и антологијским, кроз седам мечева и исто толико победа, освојио титулу светског шампиона. Немања Мајдов нас је и те 2017. године још једном обрадовао, овога пута медаљом златног сјаја, коју сви сањају а само најбољи успеју да је освоје.

-Веровао сам у себе, тренирао сам много, али нисам веровао да ћу на крају успети. Осећао сам неку обавезу, рекао сам себи мораш да то урадиш. Сваки меч је био тежак, имао сам их седам. Никад у животу нисам имао више мечева рекао је после финалног меча, те 2017. светски шампион Немања Мајдов.

На Светском сениорском првенству света српског џудисту Немању Мајдова чекали су пре свега одлични борци, елита. Изузетно тежак жреб, до светског злата седам мечева за памћење. Ешли Гонзалес вицешампион ОИ и и освајач светског злата, био је Немањин противник за почетак. Српски џудиста је овај меч решио ипоном. Истим резултатом решио је и Ислама Бозбајева из Казахстана, 10:0. Звездин првотимав је успешно, како је и навикао спортску јавност али и противнике, победе низао редом. Мајдов је џудоку из Конга, Ејал Ле Боа савладао 10:0. Одличног Португалца Селио Диаса баца на ипон. Немања руши и Грузијца Ушанги Маргијанија за улазак у полуфинале на њазари. Домаћи џудиста, Мађар Кристијан Тот није могао да нађе решење за Мајдова чак ни после исцрпљујућег меча, у продужетку и златном боду, који је трајао више од пет минута. Ни одлични Словенац Михаел Жганк,није успео да поремети српског и сада већ светског шампиона. У борби за најсјајније одличје,Мајдов је показао да је борац светске класе чиме је ушао у историју српског џудо спорта као први и за сада једини сениорски шампион света. Врхунским резултатима које је остварио у досадашњој каријери Немања Мајдов је с правом понео назив најуспешнијег џудо борца са наших простора. 

Сличне вести
Последње вести