​Председник РС Томислав Николић примио освајаче медаља на Европским играма у Бакуу

​Председник РС Томислав Николић примио освајаче медаља на Европским играма у Бакуу

Председник Републике Србије Томислав Николић примио је данас спортисте и тренере освајаче медаља на првим Европским играма у Бакуу.

У делегацији која је присуствовала пријему код председника републике предводили  су потпредседници Олимпијског комитета Србије Жарко Паспаљ и Иван Тодоров, генерални секратар Ђорђе Вишацки. уз челнике  савеза чији су спортисти донели медаље из Бакуа, 

-У опис радног места председника би требало да уђе сваки дан дочек спортиста који су достојно и успешно заступали Србију. Много вам хвала што сте били у Бакуу и показали да имамо будућност. Хвала на залагању и борбености, хвала што сте ме лепо дочекали тамо и хвала што сте донели медаље које сијају на вашим грудима. Нација је спортска, упорна и борбена до краја и на свим овим такмичењима види се да дишете исто, осећате исто и сви желите исто. Србија је поносна на вас -рекао је председник Републике Србије Томислав Николић у свом обраћању спортистима.

У име свих спортиста председнику се захвлаила и присутнима обратила Андреа Арсовић освајачица златне медаље у стрељаштву.

-Велика ми је част да Вам у име свих спортиста тима Србије захвалим на добродошлици, као и подршци коју сте нам пружили у Бакуу. Сви спортисти из Тима Србије заједно су освојили 15 медаља на првим Европским играма и надам се да смо испунили очекивања целе нације. Сигурна сам да говорим у име свих када кажем да је највећа част за сваког спортсту да се бори за грб и заставу своје земље. Такмичења на којима наступамо у дресу Србије увек носе позитиван емотивни набој, а нарочито је инспиративно наћи се у олимпијском селу са најбољим спортистима Србије. Највећа подршка на путу до свих успеха свакако су нам Министарство омладине и спорта као и Олимпијски комитет Србије и ја им се овом приликом захваљујем у име целог тима. Сматрам да смо у Бакуу остварили циљеве и што је најважније видели где се налазимо у односу на конкуренцију у предолимпијској години. Многи од нас већ су испунили норме за олимпијске игре у Рију, а осталима борба за тај најважнији циљ тек предстоји и ја им желим много среће на том путу. Верујем да ће Србију у Рију наредне године представљати велики број најбољих спортиста Србије и да ћемо обрадовати све грађане сјајним резултатима -рекла је Андреа Арсовић.

У знак захвалности Андреа је председнику Републике Србије Томиславу Николићу уручила учесничку медаљу са првих Европских игара у Бакуу.

Сличне вести
Последње вести