Председник Србије Томислав Николић и министар спорта Вања Удовициц посетили српске спортисте у Бакуу

Председник Србије Томислав Николић и министар спорта Вања Удовициц посетили српске спортисте у Бакуу

Председник Републике Србије Томислав Николић и министар омладине и спорта Вања Удовичић у друштву амбасадора Србије у Азербејџану Небојше Родића посетили су спортисте Србије у спортском селу у Бакуу.

Делегацију су дочекали потпредседник Олимпијског комитета Србије Жарко Паспаљ, генерални секретар Ђорђе Вишацки и Дамир Штајнер шеф мисије Србије у Бакуу.У посети спортском селу Председник и министар су обишли просторије у којима је смештен Тим Србије, разговарали са спортистима и пожелели им успех на борилиштима. У склопу посете председник се са делегацијом придружио спортистима на заједничком доручку у ресторану у спортском селу.

-Данас можда нисмо ни свесни значаја овог такмичења, али у будућности ће Европске игре прерасти у традиционално такмичење и окупљаће све већи број спортиста. Азербејџан је показао да уме да буде прави домаћин. Смештај је одличан и утисак је да је домаћину стало да спортисти буду задовољни. Атмосфера међу нашим спортистима је изванредна. Међу њима су и врхунски такмичари, али у неким спортовима и јуниори, али је најважније да је то све на неки начин део припрема за будућа такмичења и остваривања калификационих норми за Рио. Спортисти међусобно упознају, они се такмиче и боре за Србију и убеђен сам да ће на спортском и ван спортског терена претсавити Србију на прави начин. Било ми је велико задовољство данас и поносим се овом децом. Волео бих да сви они знају колико значе Србији- рекао је поводом посете председник републике Србије Томислав Николић.

Током посете Олимпијском селу министар Удовичић је рекао : 

-Сви ови момци и девојке ће бити уписани у историју, направили резултат или не имајући у виду да су учесници првих икада Европских игара. За њих ово има посебну емоцију и тежину, поготово за оне који су досад учествовали на више Олимпијских игара и знају колики је значај једног оваквог такмичења. Мислим да би они требало да дају савет онима који су први пут на оваквом догађају -рекао је министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић.

Сличне вести
Последње вести