Плакете "Наш шампион" Марици, Емилии и Родољубу"

Плакете "Наш шампион" Марици, Емилии и Родољубу"

У просторијама ФК Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“ Звездиним спортистима, освајачима златних медаља на Европским првенствима данас су уручена признања „Наш шампион“

У протеклом периоду изузетним резултатима обрадовали су нас џудисткиња Марица Перишић, освајањем титуле шампиона Европе у конкуренцији млађих сениорки у Сарајеву (БИХ), каратисткиња Емилија Антанасијевић, освајањем три златне медаље у конкуренцији млађих сениорки на Првенству Европе у традиционалном каратеу у Риминију (Италија) и ватерполиста Родољуб Гајић, освајањем титуле шампиона Европе за јуниоре са репрезнтацијом Србије у Црној Гори.

Златним Звездиним спортистима уручене су специјалне плакете „Наш шампион“ за остварене успехе. Џудисткињи Марици Перишић признање је уручио Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда, каратисткињи Емилији Антанасијевић плакету је предао Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда, а ватерполиста Родољуб Гајић признање је добио из руку Дејана Стаматовића, потпредседника Управног одбора СД Црвена звезда.

Добродошлицу спортистима и званицама пожелео је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

– Имамо диван разлог што смо се окупили овде да уручимо плакете Спортског друштва Црвена звезда „Наш шампион“. У претходном периоду наша Марица Перишић је постала шампионка Европе за млађе сениорке у Сарајеву, на Европском првенству у каратеу у Риминију три златне медаље освојила је Емилија Антанасијевић, а наш ватерполиста Родољуб Гајић је постао златни јуниор са репрезентацијом Србије на Европском првенству у Црној Гори. Диван повод да се данас видимо, хвала Звезда ТВ-у која све то прати и директно преноси – истакао је Зоран Аврамовић.

Златним спортистима Црвене звезде честитао је Звездан Терзић, председник УО СД Црвена звезда.

– Пре свега желим да вам честитам велике успехе. Ви репрезентујете и наше спортско друштво и наш град и нашу државу на европској и светској сцени. Надам се да је ово само почетак ваших великих успеха. Волим осмехе на вашим лицима, волим што сте те осмехе пренели и на нас и желим вам све најбоље. Овом приликом ћемо вам уручити плакете као мали знак пажње за све што радите за Црвену звезду – рекао је Звездан Терзић.

Уз честитке и жеље за нове победе Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда је подвукао да Звезда има будућност.

– Велика ми је част и задовољство и желим да честитам нашим спортисткињама и нашем спортисти на освајању златних европских медаља. Ово је знак да Звезда има будућност, а будућност су млади који су уз нас и који постижу врхунске резултате. Желим да честитам и њиховим тренерима и стручним тимовима. Честитам још једном и идемо у нове победе – рекао је Стојан Вујко.

Да су Звездини џудисти навикли не само црвено беле навијаче већи целокупну српску спортску јавност на успехе најбоље говоре медаље које из недеље у недељу освајају наши првотимци. Свима посебно значи чињеница да одличја освајају под грбом Црвене звезде,

- Као дугогодишњи члан Управе, породице Црвене звезде, изузетно сам поносан и срећан, јер Звезда има будућност. То значи да будућности има и српски спорт. У периоду који је пред нама можемо да очекујемо још боље резултате, али и већи рад, јер они треба да буду идоли и узор деци која тек почињу да тренирају. За најмлађе је важно да буду у контакту са шампионима, европским и светским.Деца која тренирају сваки дан, могу да виде европске и светске шампионе као и да и они то могу постати. Ове златне медаље то доказују а главни покретач за то је Црвена звезда, апсолутно истакао је Стојан Вујко.

Марица Перишић је из руку Стојана Вујка, председника Скупштине СД Црвена звезда добила престижно признање „Наш шампион“.

- Код нас већ постаје полако традиција. Марица није наша прва млађа сениорка која је узела злато. У Џудо клубу имамо читав низ спортиста и једноставно показало се да на том путу нећемо стати. Идемо даље а то огроман мотивза друге, али не само за џудисте већ и за дргуе спортисте у оквиру спортског друштва и за друге спортисте Републике Србије.

Џудисте Црвене звезде за мање од две недеље очекује такмичење у Лиги шампиона чији ће домаћин бити Грузија.

-Џудо клуб Црвена звезда је прошле године био сребрни у Лиги шампиона. Ове године идемо у Грузију са идејом да узмемо златну медаљу. Ми смо квалификовани у мушкој и женској конкуренцији и мислим да ћемо сигурно се вратити са неком од медаље, надам се златном -закључио је Стојан Вујко.

Честиткама нашим шампионима Европе придружио се и Дејан Стаматовић, потпредседник УО СД Црвена звезда.

– Честитам вам и желим пуно успеха. Хвала вам за ове лепе резултате. Честитам и свим тренерима, клубовима и Спортском друштву Црвена звезда – рекао је Дејан Стаматовић

Сличне вести
Последње вести