Европској шампионки Милици Николић свечано уручене плакете у Звездином пресс центру

Европској шампионки Милици Николић свечано уручене плакете у Звездином пресс центру

Звездин прес центар био је мали да прими све који су дошли да поздраве и прославе још један велики успех Џудо клуба Црвена звезда, европску медаљу Милице Николић освојену на ЕП за млађе сениоре минулог викенда у Братислави.

Стојан Вујко председник УО ЏК Црвена звезда Милици Николић, европској шампионски уручио је плакету.

-Поносни смо на европску титулу али и све остале медаље које је наша Милица Николић освојила до сада у каријери. У Братислави је освојила европски трон али богату ризницу нашег клуба красе и друге Милицине медаље: вишеструка сениорска шампионка Србије и Балкана, злато на Европском сениорском купу у Сарајеву 2014, бронза на Европском опену у Софији и Европском купу у Београду, сребра на Европским куповима у Лињану и Деви и бронза на Европском купу у Солуну. Ипак пред Милицом тек предстоје успеси, јер је млада, рођена је 1994 године а од полетараца члан је Црвене звезде,што значи да је практично проходала на струњачи у нашем клубу. Уједно Милица Николић је и одличан студент Полицијске академије у Београду- истакао је Стојан Вујко.

Милица Николић је још једном исписала златним словима спортску историју Џудо клуба Црвена звезда.Иван Бошњак, председник Скупштине Џудо клуба Црвена звезда Милици је уручио вредан поклон.

-Врхунски резултат Милице Николић је доказ да је Џудо клуб Црвена звезда на правом путу. Управо зато I позивам родитеље да децу упишу на џудо , да додју у наш Џудо клуб Црвена звезда да виде како је то лепа и здрава прича и права спортско породична атмосфера. Милици желим сву срећу као и да и у буудућности настави са врхунским резултатима како је то чинила и до сада -рекао је Иван Бошњак.

Иван Тодоров, председник УО СД Црвена звезда, некада и сам трофејни џудо репрезентативац, Милици Николић уручио је признање у име Спортског друштва.

-Част ми је да све поздравим у име Спортског друштва Црвена звезда а још већа ми је радост јер сам I сам поникао у Џудо клубу Црвена звезда када сам 1974 године почео да тренирам . Велика је ствар када вас младе генерације надмаше. Био сам само други у Европи а у последње две године Џудо клуб Црвена звезда има већ три шампиона Европе. Изузетно ме радују врхунска достигнућа џудиста Звезде. У минулој години били су трећи у Лиги шампиона а ове у Голден лиги медју осам најбољих на свету- рекао је Иван Тодоров.

Пут спортисте до врхунског резултата никада није лак. Иван Тодоров је зато посебно истакао Миличину вољу, упорност и посвећеност на том путу.

-Успех увек зависи од великог рада а Милица је била на великим искушењима. Имала је мононуклеозу, тешку повреду због које је била два месеца у Кањижи на опоравку. Имала је пех да је прошле године била пета на свету и у Европи, односно на корак до медаље. Уверен сам да ће нас Милица 2020. обрадовати олимпијском медаљом а ми ћемо урадити све да обезбедимо потребне услове –рекао је Иван Тодоров.

Иван Тодоров је посебно истакао све успехе спортиста Црвене звезде у свим категорима и узрастима.

У име Спортског друштва Црвена звезда баш у години јубилеја, када обележавамо 70 година наших радости спортисти црвено беле породице постижу изузетне успехе. У фудбалу смо остварили 14. победа у низу у првенству, први смо на табели са 16 бодова више од другопласираног, односно 21 у односу на Партизан. У кошарци, освојили смо Куп Радивоја Кораћа, АБА лигу и шампионску титулу, шампионске титуле у свим категоријама. Спортско друштво Црвена звезда је у 2015. освојило 18 екипних трофеја, 12 титула и шест купова у сениорској конкуренцији. Млађе категорије освојиле су 16 трофеја, 15 титула и један куп. Марко Грујић, Предраг Рајковић, Вукашин Јовановић и Филип Манојловић су са фудбалском репрезентацијом освојили шампионат света за играче до 19 година. Недавно су кик боксери Црвене звезде Саша Полугић, Диана Дабетић и Теодора Манић освојили титуле шампиона света. Наш куглаш Марко Анић је двоструки првак света у конкуренцији кадета. Зорана Аруновић је освојила велики кристални глобус у Светском Купу, а освојила је и златну медаљу на Европским играма у Бакуу. Идеја коју су 1945. године наши претходници започели, ми на најбољи начин настављамо. Ове радости и успеси претходних 70 година нам дају оптимизам да ће Црвена звезда и наредних сто година бити место спортског усавршавања и врхунских резултата.

Као шлаг на торти тако се на крају свечаности Милица Николић европска шампипонка обратила великом броју уважених званица у Звездином прес центру.

- Одрасла сам у Џудо клубу Црвена звезда. Желим да се захвалим свима који су ми помогли на овом путу до медаље. Увек имала пуну подршку свих у Црвеној звезди и надам се да сам резултатима то на најбољи начин оправдала. Подршка свих клупских другова ми такође веома значи и без њих такође све ово данас не би било могуће. Уверена сам да ћу и у будућности свим Звездашима и љубитељима џудоа причињавати радост врхунским резултатима закључила је европска шампионка Милица Николић. 

Сличне вести
Последње вести