​Писмо добродошлице за српске спортисте

​Писмо добродошлице за српске спортисте

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић угостио је у Олимпијској кући амбасадора Јапана, Његову екселенцију Такахико Кацумату и председника Тојота Адриа, Кенсуке Цичија, који су пожелели срећан пут у Јапан Олимпијском тиму Србије и пуно успеха свим спортистима на наступајућим Играма које ће бити одржане у Токију.

Свечаности у седишту Олимпијског комитета Србије учествовала је и наша трофејна репрезентативка, узданица Црвене звезде и  чланица тима Србије за Токио Ања Обрадовић.

Кенсуке Цичија председник Тојота Адриа, Божидару Маљковићу уручио је писмо добродошлице у Јапан као гест поштовања према српским спортистима који ће ускоро наступати на највећој светској смотри спортиста.

Председник Олимпијског комитета Србије се захвалио уваженим гостима на лепим жељама пред пут у Јапан и истакао да је сарадња Тојота Србије и ОКС пример добре праксе који треба да следе све спортске институције и компаније.

– Поносни смо на своју сарадњу са гигантом каква је компанија Тојота. Наше задовољство је утолико веће ако знамо да је Тојота глобални спонзор Међународног олимпијског комитета. Захвални смо што у овим тешким временима имамо пријатеља на којег можемо да се ослонимо увек. Жељно ишчекујемо почетак Олимпијских игара и уз овакву подршку, сигурно ћемо остварити још боље резултате – рекао је Божидар Маљковић.

Амбасадор Јапана Његова екселенција Такахико Кацумата честитао је свим српским спортистима који су изборили пласман на Олимпијске игре.

– Срећан сам што имам прилику да Олимпијском тиму Србије пожелим срећан пут у Токио. Желео бих такође да истакнем своје поштовање према Новаку Ђоковићу који наставља да пише историју спорта. Једва чекамо његове наступе у Токију. Олимпијске игре биће безбедно и сигурно окружење за све учеснике, упркос пандемији која влада у свету – изјавио је амбасадор Кацумата.

Председник Тојота Адриа, Кенсуке Цучија бираним речима је пожелео добродошлицу Олимпијском тиму Србије у Јапан.

– Као поносни партнер Олимпијског комитета Србије и глобални партнер Међународног олимпијског комитета, желимо вам топлу добродошлицу, здрав и угодан боравак и пуно освојених медаља у Токију. Игре се одржавају у специфичним условима услед пандемије, а њихова организација, препуна изазова, и само такмичење представљају својеврсну победу у духу Тојотине филозофије: Започни своје немогуће. Зато с великим задовољством ишчекујемо 23. јул и почетак Игара, када ћемо заједно с вама и читавим светом прославити ту победу и послати поруку оптимизма и заједништва. Потврдимо снагу спорта и његову моћ да спаја људе под Олимпијском заставом.

Звездина џудисткиња Ања Обрадовић такође се захвалила на дивном гесту и рекла да српски олимпијци жељно ишчекују наступ на Олимпијским играма, као и да им подршка велике јапанске компаније као што је Тојота изузетно значи.

– Говорим у име свих мојих колега олимпијаца када кажем да сви једва чекамо пут у Токио и наступ на Олимпијским играма. Некима од нас ово ће бити први наступ на највећем светском такмичењу и овакав вид подршке и гест гостопримства нам пуно значи – истакла је Ања Обрадовић.

Божидар Маљковић и Ања Обрадовић гостима су уручили мајице Олимпијског комитета Србије које су потписали чланови Тима Србије који ће наступати у Токију.

Сличне вести
Последње вести