Отворене 7. ЦИСМ светске војне игре у Кини

Отворене 7. ЦИСМ светске војне игре у Кини

У кинеском граду Вухану данас су отворене 7. ЦИСМ Светске војне игре. У репрезентацији МО и ВС на Светским војним играма је и Звездин првотимац, трофејни репрезентативац и члан Спортске јединице МО I ВС, Бојан Дошен. 

Игре је отворио председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг, који је на састанку са званичницима ЦИСМ и националним представницима држава учесница изразио очекивање да ће моћ спорта бити и мост комуникације међу различитим културама и окупити заједно народе у једно срце мира.

Токомнаредних 10 дана 9.308 војних спортиста из 109 држава чланица Међународног савета за војне спортове – ЦИСМ такмичиће се у 27 дисциплина на рекордних 329 спортских догађаја.

Србију ће представљати 41 такмичар у 10 дисциплина, теквондоу, рвању, оријентирингу, џудоу, боксу, пливању, атлетици, падобранству, стрељаштву и триатлону.

ЦИСМ светске војне игре због великог броја учесника и броја дисциплина називају и војне олимпијске игре. То је потврдила и данашња свечаност отварања игара са рекордним бројем такмичара који су продефиловали Централним спортским центром града домаћина, а културно-уметнички програм био је истински мултимедијални доживљај са порукама за мир широм света и атрактивним паљењем олимпијске ватре.

У Олимпијском селу у Вухану такође на свечан начин подигнуте су заставе свих држава учесница овогодишњих игара.

Сличне вести
Последње вести