Немања Мајдов светски шампион

Немања Мајдов светски шампион

Немања Мајдов џудиста Црвене звезде и репрезентативац Србије освојио је светско злато ( до 90 кг) у Будимпешти и тако још једном исписао најлепше спортске странице. Мајдов је у дану који се слободно може назвати и антологијским, кроз седам мечева и исто толико победа, освојио титулу светског шампиона. Немања Мајдов нас је још једном обрадовао, овога пута медаљом златног сјаја, коју сви сањају а само најбољи успеју да је освоје.

-Веровао сам у себе, тренирао сам много, али нисам веровао да ћу на крају успети. Осећао сам неку обавезу, рекао сам себи мораш да то урадиш. Сваки меч је био тежак, имао сам их седам. Никад у животу нисам имао више мечева рекао је после финалног меча, светски шампион Немања Мајдов. 

На Светском сениорском првенству света српског џудисту Немању Мајдова очекивали су пре свега одлични борци, елита. Изузетно тежак жреб, до светског злата седам мечева за памћење. Ашли Гонзалес вицешампион ОИ и и освајач светског злата, био је Немањин противник за почетак. Српски џудиста је овај меч решио је ипоном. Истим резултатом решио је и Ислама Бозбајева из Казахстана, 10:0. Звездинџудиста успешно како смо и навикли, противнике и победе ниже редом. Мајдов је џудоку из Конга, Ејал Ле Боа савладао такође 10:0. Одличног Португалца Селио Диаса баца на ипон. Немања руши и Грузијца Ушанги Маргијани за улазак у полуфинале на њазари. Домаћи џудиста, Мађар Кристијан Тот није могао да нађе решење за Мајдова чак ни после исцрпљујућег меча, у продужетку и златном боду у трајању више од пет минута. Ни одлични Словенац Михаел Жганк, из ЏК Санкаку није успео да поремети српског и сада већ светског шампиона. У борби за најсјајније одличје  Мајдов је показао да је борац светске класе и тако ушао и историју српског џудо спорта као први и за сада једини сениорски шампион света. 

Сличне вести
Последње вести