Немања Мајдов циља светску медаљу

Немања Мајдов циља светску медаљу

Сузуки Светско сениорско првенство у Будимпешти за младог Звездиног џудисту и репрезентативца Србије, Немању Мајдова биће својеврстан тест каријере. На планетарној смотри ватрено крштење јер ће по први пут снаге одмерити у сениорској смотри. У петак, у конкуренцији до 90 килограма у Ласло Пап арени, Немања Мајдов у првом мечу бориће се са Аслијем Гонзалесом, Кубанцем, светским шампионом, и сребрним са Олимпијских игара.

- Жреб ми је стандардно паклен али на то сам навикао. Ово је изгледа мој највећи тест пре свега са самим собом, јер у првом мечу имам Кубанца, светско злато, олимпијског вицешампиона. Нема поправног. Спреман сам борбу до задњег даха- био је искрен Немања Мајдов.

Припреме за Будимешту трају већ два месеца. Базични део одрађен је на Јахорини док је за џудо била предвиђена Звездина база у Источном Сарајеву.

-Задовољан сам урадјеним. У потпуности сам следио упуства мог оца и тренера Љубише Мајдова. Осећам се спремно, како физички, тако и психички. Имао сам потешкоћа са повредама током припрема, кратке паузе, због тетиве ноге и оба рамена, али захвалан да сам уз медицинску помоћ доктора Јаковљевића успео да се припремим за све што ем очекује. Иако ће млади трофејни Звездин џудиста дебитовати на Светском сениорском првенству Мајдов не осећа притисак.

- Ово је моје прво Светско првенство као сениор. Немам притисак и сви ме сматрају још увек за клинца, јер сам млад, али ја као и увек циљам титулу, ма колико то год звучало лудо. Знам колико сам посвећен и колико радим за то, па је само питање времена када ћу бити на врху света, а што то онда не би било и сада- закључио је Немања Мајдов. 

Сличне вести
Последње вести