Немању Мајдова повреда спречила у походу на светску медаљу

Немању Мајдова повреда спречила у походу на светску медаљу

Немања Мајдов ( до 81 кг) репрезентативац Србије и узданица Црвене звезде и на Светском првенству за јуниоре у Мајамију наставио је са одличним резултатима. Планетарну смотру, актуелни шампион Европе завршио је на седмој позицији.

Премијеру на Светском првенству наш Немања Мајдов окончао је победом над одличним Узбекистанцем Достоном Мејлиевим. Јасно је да на такмичењу светског ранга нема лаких противника али жреб никако није био наклоњен трофејној црвено белој јудоки. У другом дуелу у Мајамију са јудоком Јапана Огата Тасхимата, наш Немања Мајдов, најбољи у Европи у конкуренцији до 81 килограма, јасно је показао свој квалитет . Овај меч Мајдов је решио максималним резултатом 10:0. У трећој борби са старим знанцем Русом Микхаилом Иголниковим није успео да нађе решење. Повреда коју је задобио на Светском првенству у Мајамију спречила је Немању Мајдова да настави блистави низ прво у дуелу са руском јудоком а затим у у мечу са Папе Доудоу Ндиаје (Француска).

Ипак упркос чињеници да спортска срећа није била наклоњена нашем Немањи Мајдову, европском шампиону у конкуренцији до 81 килограма он је јасно још једном потврдио квалитет и место у самом врху светске џудо сцене.

Финал Ресулт

1. МАЦЕДО, Рафаел (БРА) 2. ИГОЛНИКОВ, Микхаил (РУС) 3. ГУГАВА, Леван (ГЕО) 3. НДИАЈЕ, Папе Доудоу (ФРА) 5. ХАРДЕР, Рицо (НЕД) 5. БЈОРКТОРП, Јонас (СЊЕ) 7. МАРГИАНИ, Усханги (ГЕО) 7. МАЈДОВ, Немања (СРБ)  

Сличне вести
Последње вести