Министар Удовичић најавио изградњу мултифункционалне дворане у Кошутњаку

Министар Удовичић најавио изградњу мултифункционалне дворане у Кошутњаку

Министар омладине и спорта Вања Удовичић најавио је радове на изградњи нове спортске мултифункционалне дворане у Кошутњаку који ће почети ове године. Објекат мултифункционалне дворане ће бити у склопу Националног тренинг центра у оквиру комплекса СРЦ „Кошутњак“ у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, а простираће се на површини од 3,36 ха.Укупна вредност инвестиције износи 12 милиона евра.

Најбољи амбасадоринаше земље, српски спортисти, добиће за две године Мултифункционалну дворану која ће бити изграђена у оквиру Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије на београдском Кошутњаку. Националне тренажне центре, добиће српски џудисти, стрелци, теквондоисти, каратисти, рвачи и такмичари у спортском пењању.

На презентацији Мултифункционалне дворане, министар омладине и спорта, Вања Удовичић, истакао је да је за сваки резултат, поред мукотрпног рада и одрицања, неопходно заједништво.

Министар Удовичић је подсетио да Влада Србије на пројекту Мултифункционалне дворане, ради већ три године, заједно са националним Савезима.

-Честитам свима вама који сте учествовали, свима који су подржали пројекат и наша настојања да добијемо све услове који су потребни да ове године започнемо изградњу националног спортског центра, капиталног пројекта као основе за остваривање врхунских спортских резултата – истакао је министар омладине и спорта, Вања Удовичић.

Према речима министра омладине и спорта, Вање Удовичића, шест националних савеза добиће најбоље услове за припреме, за бављење спортом, а почетак изградње Мултифункционалне дворане је уједно и потврда бриге о будућности, о нашој деци,о будућим шампионима и свему што Србија треба да представља на светској спортској сцени-да буде оно што заслужује, спортска велесила .

-Српски спорт је, жаргонски речено, прешао све фазе развоја, од кадета и јуниора,а стигли смо и у олимпијску годину. За три месеца крећемо на Олимпијаду и очекујем да освојимо олимпијско злато. Данас представљамо пројекат на који сам, као некадашњи репрезентативац из другог спорта, веома поносан, чак имам и трему јер овакав објекат није грађен деценијама, нити је саграђен на територији Србије, а и шире. Зато и јесам поносан јер шест Савеза добија своју кућу– јасан је Вања Удовичић, најављујући да ће на Кошутњаку спортисти имати најбоље услове не само за припреме, него и у домену здравствене заштите и антидопинг контроле, с обзиром да и заслужују најбоље.

У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спорстко пењање и дизање тегова. Сваки од поменутих спортова ће имати аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу, специјализована борилишта, стрељану и вештачку стену, сауне, просторије за масажу, наменске теретане, канцеларије за тренере. Просторије у оквиру мултифункционалне дворане намењене сваком од поменутих спортова простираће се на површини од по 800 м2 до 1.000 м2, а у складу са захтевима појединачних спортских савеза као и стандардима за ове спортове.

Поред тога, на располагању ће бити и заједнички садржаји у оквиру објекта зона за релаксацију, главна теретана, спортска сала за такмичења и спортове са лоптом.

Председник Спортског савеза Србије и трофејни рвачки репрезентативац, Давор Штефанек, указао је на значај изградње националног тренинг центра.

-Сви знамо колико ће ово да значи за све нас. Више нећемо ми морати да идемо у иностранство да се спремамо, него ће спортисти из иностранства долазити код нас. Мислим да је ово права ствар за српски спорт и да ће Мултифункционална дворана омогућити остваривање још бољих резултата. Све што је улагано у нас, ми смо оправдали, размишљајући како да се попнемо на постоље. Хвала Србији за све што је урадила за нас, што је много уложила у нас и што наставља да улаже у спорт и спортисте,најбоље амбасадоре земље – поручио је Давор Штефанек.

Целокупан пројекат ће бити изграђен у складу са принципима одрживог развоја уз очување 90% стабала на простору где ће српски спортисти, који су прошле године освојили рекордне 43 међународне медаље, добити своју кућу.

Према речима најбоље српске џудистиње Милице Николић, национални тренинг центар превазишао је очекивања спортиста.

-Заиста сам пријатно изненађена јер ће овај тренажни центар значити много не само нама, актуелним спортистима, него и будућим генерацијама које ће за две године имати услове какве ми нисмо имали. Уверена сам да ће то допринети и још бољим резултатима- недвосмислена је Милица Николић најављујући да се припрема за нове победе на домаћим и међународним татамијима.

Презентацији Мултифункционалне дворане, државни секретари у Министарству омладине и спорта, Предраг Перуничић и Дарко Станић, директорка Антидопинг агенције Србије Милица Вукашиновић Весић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић, генерални секретари и остали представници савеза као и прослављени спортисти, освајачи медаља и њихови тренери.

Сличне вести
Последње вести