​Министар Удовичић свечано отворио Европски сениорски куп “Србија опен”

​Министар Удовичић свечано отворио Европски сениорски куп “Србија опен”

Вања Удовичић, министар омладине и спорта Републике Србије, свечано је отворио пето издање Европског сениорског џудо купа “Србија опен” .

-Велико ми је задовољство што имам прилику да отворим, сада већ традиционални, Европски џудо куп. Драго ми је што је препознат значај овог спортског догађаја који се одржава пету годину у низу у нашем главном граду.Изузетно ми је задовољство што имамо прилику да у Србији окупимо елиту олимпијског борилачког спорта. Ово такмичење је велика ствар за џудо у Србији, с обзиром на то да ћемо у Београду наредних дана гледати борбе џудиста и џудисткиња из чак 27 држава.Сматрам да је за српске такмичаре ово сјајна прилика да на домаћем терену одмере снаге са најбољим борцима из Европе и сакупе бодове за предстојеће ОИ у Рију. Надам се да ћемо имати прилику да видимо неке нове таленте из наше земље и будуће освајаче медаља- рекао је Вања Удовичић, министар омладине и спорта Републике Србије.

У име Џудо савеза Србије учеснике Европског сениорског џудо купа “Србија опен” поздравио је Иван Тодоров први човек ЏС Србије.

-Драго ми је да испред Џудо савеза Србије могу опет да вас поздравим у Београду. Испунили смо обећање које смо дали пре осам година када смо организовали први “Србија опен”. Ово је осми “Србија опен” пето јубиларно издање Европског сениорског џудо купа. Поносни смо јер смо успели да сваке године у исто време Београд буде центар џудо збивања и домаћин такмичења под покровитељством Европске џудо уније. Ипак свега овога не би било без огромне подршке и помоћи Министарства за омладину и спорт Републике Србије. Оправдали смо поверење и Београду донели озбиљно такмичење на коме су снаге одмеравали освајачи европских, светских и олимпијских медаља-истакао је у поздравној речи Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

Павел Јасеновски, још једном је испред ЕЏУ истакао захвалност домаћинима на одличној организацији

У име Европске џудо уније желим да се захвалим господину Ивану Тодорову I Џудо савезу Србије на одлично организованом Европском сениорском џудо купу. Уосталом ове године сте на најбољи начин остварили континуитет највиших стандарда у организацији –истакао је Павел Јасеновски  

Сличне вести
Последње вести