Милица Николић сребрна на Европском опену у Софији

Милица Николић сребрна на Европском опену у Софији

Милица Николић ( до 48 кг) репрезентативка Србије и узданица ЏК Црвена звезда освојила је вицешампионско звање на првом овогодишњем међународном такмичењу, на Европском опену у Софији. Николићева је одличним резултатом у Бугарској (актуелна шампионка Европе до 23 године) потврдила да је у самом врху међународне џудо сцене.

На путу до победничког постоља остварила је три победе. У мечу којим је отворила учешће на Европском опену у Софији, са Анастасијом Павленко (Русија) била је неприкосновена. Вазари а затим и ипон за победу у дуелу са такмичарком Русије само су најавили одличан резултат. Победнички низ наставила је европска шампионка Милица Николић и у дуелу са Румунком Моником Унгуреану ( јуко). У полуфиналу нашла је решење и за одличну Израелку Минскер Ноа ( њазари). У финалном мечу са Рускињом Маријом Персидскајом пресудиле су нијансе. Милица Николић из Софије се враћа са сребрном медаљом.

-Борбу за злато сам сасвим сигурно требала боље да одрадим, али следећи пут ја победјујем. Ипак не могу да будем незадовољна оствареним . Сребро у одличној конкуренцији заиста врхунских такмичарки је одличан резултат -истакла је Милица Николић.

Да је успех у Софији од великог значаја, најбоље говори чињеница да је сребром освојила и вредних 60 бодова на путу за Рио де Жанеиро.

-Свесна сам шта значе овакви резултати у олимпијској години. Ипак ја не сабирам бодове, фокусирана сам на свако такмичење и на врхунски резултат. Све остало долази само по себи истакла је Милица Николић.  

Сличне вести
Последње вести