​Микец барјактар на свечаној церемонији отварања XIX МИ

​Микец барјактар на свечаној церемонији отварања XIX МИ

На Олимпијском стадиону у Орану вечерас су свечано отворене XIX Медитеранске игре Оран 2022 које ће се по други пут одржати у Алжиру и које ће трајати до 6. јула 2022. године. Наша делегација изашла је на свечани дефиле праћена снажним аплаузом, а заставу Србије носио је освајач сребрне медаље са Олимпијских игара у Токију, стрелац Дамир Микец.

Домаћини су се потрудити да током целог програма прикажу богато културно наслеђе Алжира, што су и успели уз изузетан културно-уметнички програм. Пред препуним трибинама Олимпијског стадиона у Орану, гледаоци су имали прилике да виде плес, музику и друге елементе уметничког програма који ће сигурно остати у памћењу свим учесницима.

Нашу делегацију предводио је актуелни освајач сребрне медаље са Олимпијских игара у Токију 2020, стрелац Дамир Микец којем је ово био први пут да носи заставу Србије на церемонији отварања неког мулти-спортског такмичења. Он је пре дефилеа спортиста био узбуђен и задовољан што је имао ту част да буде носилац заставе, а том приликом је изјавио:

-Када сам примио позив из Олимпијског комитета у тренутку сам доживео осећај милине и то је неки вид награде за мој минули рад. Имао сам сличну част, али не може да се мери са овом. На Универзијади у Шензену, у Универзитетском селу постојала је Церемонија добродошлице и имао сам ту част да подигнем заставу у селу, али ово ће бити нешто сасвим другачије. Као предводник, „капитен“предводићу све изванредне спортисте који ће представљати нашу земљу на Медитеранским играма. Изаћи ћу са заставом, и на стадиону ће се чути име наше земље, заиста сам узбуђен, али то ми даје и одговорност да и као предводник освојим медаљу за нашу земљу.Пети пут учествујем на Медитеранским играма, са свих до сада сам се враћао са медаљом и не желим да тај низ прекинем. Чин да носим заставу ми је још већа мотивација.

Током церемоније гледаоцима су се обратили Мохамед Азиз Дероуаз, председник Организационог комитета Медитеранских игара Оран 2022 и председник Међународног комитета Медитеранских игара, Давиде Тицано. Игре је званично отворио председник Народне Демократске Републике Алжир, Абделмаџид Тебун.

Наши спортисти већ другог дана такмичења, у недељу 26. јуна наступају у великом броју спортова, а наши каратисти Тамара Живковић, Стефан Јоксић и Ђорђе Салапура биће у прилици да се надмећу за прве медаље за нашу земљу.

Сличне вести
Последње вести