​Божидар Маљковић и Дарко Удовичић на свечаном отварању ЕЦ 2018

​Божидар Маљковић и Дарко Удовичић на свечаном отварању ЕЦ 2018

Свечаном отварању Европског купа за сениоре у Београду, присуствовале су и уважене званице из спортског и привредног естаблишмента као и представници Европске џудо федерације. Поздрављајући учеснике, председник Џудо савеза Србије доц. др Иван Тодоров захвалио је Влади и председнику Србије Александру Вучићу за подршку у развоју трофејног олимпијског спорта који је од ове године ушао у систем школског спорта.

-Част ми је да вас поздравим на овако значајном такмичењу, иуједно изузетно задовољство што смо домаћини Европског сениорског купа у Београду. Уз чињеницу да смо једна од најбољих организација у Европи, посебно ме радује што су српски репрезентативци на самом почетку такмичења освојили медаље. Организација Европског купа поверена Београду, резултат је рада и труда националног Џудо савеза, али и свих наших такмичара успешних на међународној сцени. Срећан сам што су са нама Милица Николић, Александар Кукољ и Немања Мајдов као и најбољи европски тренер Љубиша Мајдов” , рекао је на отварању такмичења први човек српког џудоа, Иван Тодоров.

Својим присуством, као и прошле године свечано отварање 11. Еуропеан јудо цупа у Београду увеличао је и председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић који је говорио у свом маниру:

-Сад је дошло време да џудистима кажем, ви сте шампиони! Џудо савез и репрезентативци, Милица , Александар, Немања су спортисти којима се диви Европа. Почаствован сам што сам овде са свима вама- рекао је Божидар Маљковић. У име ОКС изразио бих захвалност напорима Џудо савеза Србије за посвећеност и подршку српским џудистима

Сличне вести
Последње вести