Марица и Милица на дружењу са новинарима пред одлазак на Европске игре

Марица и Милица на дружењу са новинарима пред одлазак на Европске игре

Звездине трофејне џудисткиње Марица Перишић и Милица Жабић учествовале су на „Дружењу спортиста Србије са медијима пред Европске игре Краков Малополска 2023“.

Домаћини овог догађаја били су Олимпијски комитет Србије и Тоyота Србија на коме су представници представници медија имали прилику да разговарају са десет спортиста који ће представљати нашу земљу на трећем издању Европских игара које ће се одржати у Кракову и регијама Малополска и Шлонска у Пољској од 21. јуна до 2. јула 2023. године.

Европске игре представљају важан догађај за наше спортисте, обзиром да ће такмичења у великом броју спортова у Пољској бити квалификациона за наредне Олимпијске игре у Паризу. На предстојећим Европским играма у Пољској, Србију ће представљати јак и јединствен тим састављен од 83 спортиста који ће се надметати у 15 спортских дисциплина. Са представницима медија своја очекивања пред ово значајно и важно такмичење поделили су наши џудисти Милица Жабић, Марица Перишић, Дарко Брашњовић, Ивана Анђушић Максимовић (сребрна медаља Лондон 2012), Владан Бабић (бокс), Милица Новаковић, Марко Новаковић (кајак), Сара Стојановић, Јелена Контић и Иван Мартиновић (синхроно пливање).

Жарко Зечевић потпредседник ОКС пожелео је спортистима срећу и добро здравље пред Игре у Кракову

-Веома ми је драго што данас имам прилику да вам свима пожелим добродошлицу, а посебно сам срећан што могу да поздравим наше сјајне спортисте и спортисткиње који ће нас представљати на Европским играма у Пољској. Партнерство између Олимпијског комитета Србије и компаније Тоyота Србија траје од 2017. године, а возила ове јапанске компаније су званична возила Олимпијског тима Србије. Тоyота препознаје врхунски спорт као право место за улагање и поштује и цени спортисте и њихова достигнућа. Сигуран сам да ће ово партнерство ојачавати и надаље на обострано задовољство. Нашим спортистима желим пре свега добро здравље, а уз то много среће и успеха на предстојећим Европским играма. Верујем да ће их бодрити цела нација и да ће нас обрадовати врхунским резултатима у данима који су пред нама- рекао је потпредседник Олимпијског комитета Србије Жарко Зечевић.

Наша најбоља кајакашица Милица Новаковић, учесница Олимпијских игара Рио 2016 и Токио 2020, заједно са својим колегом Марком Новаковићем биће носилац заставе Србије на церемонији отварања Европских игара у Пољској 2023. Милица је овом приликом поздравила све присутне и истакла да је почаствована што ће носити заставу наше земље на овом такмичењу.

-У име свих нас који ћемо поносно носити грб наше земље на трећим Европским играма, са овог места могу да обећам да ћемо дати све од себе и на такмичењима и ван такмичења, како бисмо на најбољи начин представљали нашу Србију. Верујем да ће то бити довољно за добре и квалитетне спортске резултате. Позивам све наше људе да прате наше наступе и да као и увек, навијају за нас! Још једном, много хвала и видимо се у Пољској -рекла је Милица Новаковић.

Ово је уједно било и последње велико окупљање спортиста пре одласка у Пољску, којем је присуствовало 10 спортиста из више спортова. Европске игре се одржавају у предолимпијској години када је уз незаобилазну велику помоћ државе, пре свега Министарства спорта, подједнако значајна и подршка спонзора и партнера, како би наши спортисти имали најбоље могуће услове за припреме и наступ на Олимпијским играма у Паризу 2024. У том смислу, подршка коју Тоyота Србија пружа Олимпијском тиму Србије је посебно важна.

-Тоyота је дугогодишњи партнер Олимпијског комитета Србије и веома смо срећни што нам је припала част да заједнички испратимо наше Олимпијце на Европске игре у Кракову. Наша платформа за очување планете ИДЕМО ДАЉЕ ЗАЈЕДНО, која се надовезује на досадашњу БЕYОНД ЗЕРО, промовише вредности које су веома сличне ономе што ради Олимпијски покрет. Знамо да су српски Олимпијци прави када је најпотребније и да ће се и из Кракова вратити с прегршт медаља. Ми им то од срца желимо и захвални смо им што нашу земљу представљају на тај начин. Идемо даље заједно!“, изјавио је директор Тоyоте Србија, Роберт Лукић пожелевши много успеха и среће нашим спортистима на предстојећим Европским играма у Пољској.

Пољски град Краков заједно са регионима Малополска и Шлонска биће домаћин ИИИ Европских игара. Тим поводом, догађају је присуствовао представник земље домаћина, амбасадор Републике Пољске у Србији, господин Рафал Перл, који је нашим спортистима и комплетној делегацији пожелео много успеха на овом такмичењу уз уверавања да ће Пољска на најбољи начин угостити најбоље спортисте Европе

Приложене фотографије

Сличне вести
Последње вести