ДОМАЋИНИ ЕВРОПСКОГ СЕНИОРСКОГ ЏУДО КУПА “ СРБИЈА ОПЕН” ДОБИЛИ НАЈВИШЕ ОЦЕНЕ

ДОМАЋИНИ ЕВРОПСКОГ СЕНИОРСКОГ ЏУДО КУПА “ СРБИЈА ОПЕН” ДОБИЛИ НАЈВИШЕ ОЦЕНЕ

Европски сениорски џудо куп „Србија опен” који је одржан по пети јубиларни пут у организацији Џудо савеза Србије и ЏК Црвена звезда, положио је испит, чему су посведочиле похвале учесника, публике у Шумицама и представника Европске џудо уије.

-После дугог такмичарског дана оцена за организатора је свакао највиша могућа. Ако могу да то објасним џудо речником чиста десетка –ипон рекао је Павел Јанеовски, спортски директор ЕЏУ.

Спектакл су употпуниле медаље које су освојили српски џудисти, тако да се може с правом констатовати да је Београд још једном оправдао очекивања када је у питању организација.

Имајући у виду оцене и утиске који су дошли од високих представника Европске џудо уније, први човек Џудо федерације Србије, Иван Тодоров не крије задовољство урађеним.

-Пре свега желим да се захвалим читавом тиму као и правој малој армији волонтера који су помагали у организацији Европског сениорског џудо купа. Медаље и резултати су веома важан аспект а Србија се може похвалити и са пет медаља. Драго нам је да смо и ове године угостили велики број домаћих и гост ију из иностранства који су уживали у одличном такмичењу рекао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

Иван Тодоров посебно је нагласио одличан ниво суђења на Европском сениорском џудо купу.

-Било је заиста одлично а нарочито због тога јер се током такмичења одвијао и испит за Б лиценце. Заиста нам је као домаћинима било задовољство јер смо имали тако пуно гостију. Такође наставили смо са одличним медијским представљањем Европског сениорског џудо купа. Најважније је да смо као спорт били у фокусу интересовања штампаних и електронских медија уз наравно и популарне друштвене мреже. Овај догађај је израстао у стабилан Европски куп. Наша организација је доказала да одлично може да изнесе најразличитије задатке- закључио је Иван Тодоров.

Уз одличне оцене за организацију српски репрезентативци донели су медаље и другог дана Европског сениорског џудо купа “Србија опен” у Спортском центру Шумице. Милица Жабић (+78кг) и Никола Јеремић (+100кг) ризници Џудо савеза Србије додали су сребро, односно бронзу. Тако су се придружили златном Марку Вукићевићу (до 66кг) и бронзаним Илији Цигановићу (до 66кг) и Марици Перишић (до 52кг) који су се дан раније попели на победничко постоље.

Милица Жабић вицешампионски је завршила Европски сениорски џудо куп “Србија опен”. Савладала је Мађарицу Мерцедес Жигетвари на ипон за 2:33 и Црногорку Јовану Никић за 3:40 минута. На исти начин поражена је од Хрватице Иване Шутало за 3:07.

- Очекивала сам добар резултат пред публиком у „Шумицама”. Ово ми је трећа медаља на „Србија опену” и задовољна сам. План ми је да наставим да освајам бодове за олимпијску норму и да учествујем на јаким међународним турнирима – истакла је Милица Жабић.

Никола Јеремић је у борби за бронзу победио Мађара Деметера Бендегуза на ипон у последњим секундама меча и награђен је овацијама навијача. Српски супертешкаш поражен је у борби за пласман у полуфинале од освајача златне медаље, Румуна Данијела Натеа на ипон за 1:56. У репесажу Јеремић је ипоном савладао Хрвата Ивана Човића за три минута и Руса Алексеја Сапунова за 51 секунду.

- Утисак је сјајан. Освојио сам треће место и срећан идем кући. Губио сам десет секунди пре краја борбе, али, нисам одустајао, нападао сам и труд се исплатио – закључио је Јеремић.

ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА

Сениорке до 70кг: 1. Лиса Долингер (Немачка), 2. Луси Перот (Француска), 3. Валеријан Фишот (Француска), Ђована Скоћимаро (Немачка), до 78кг: 1. Жералдин Ментупу (Француска), 2. Жули Холтерхоф (Немачка), 3. Мари Дел Пупо (Француска), Катрин Џонсон (Белгија), +78кг: 1. Ивана Шутало (Хрватска), 2. Милица Жабић (Србија), 3. Мерцедес Жигетвари (Мађарска).

Сениори до 81кг: Ивајло Иванов (Бугарска), 2. Гесуалдо Сколо (Италија), 3. Јоан Бенџамин (Француска), Жереми Ботие (Белгија), до 90кг: 1. Рико Хардер (Холандија), 2. Дарио Курбџевејт Гарсија (Немачка), 3. Ђовани Кароло (Италија), Габор Вер (Мађарска), до 100кг: 1. Доменико Ди Гуида (Италија), 2. Винсент Масимино (Француска), 3. Валтер Фаћенте (Италија), Герго Фогаси (Мађарска), +100кг: 1. Данијел Натеа (Румунија), 2. Алесио Маскети (Италија), 3. Вито Драгић Словенија, Никола Јеремић (Србија). 

Сличне вести
Последње вести