Дан када је Немања Мајдов првотимац Црвене звезде покорио планету

Дан када је Немања Мајдов првотимац Црвене звезде покорио планету

Немања Мајдов џудиста Црвене звезде и репрезентативац Србије пре тачно годину дана освојио је светско злато ( до 90 кг) у Будимпешти чиме је још једном исписао најлепше спортске странице. Мајдов је у дану који се слободно може назвати и антологијским, кроз седам мечева и исто толико победа, освојио титулу светског шампиона. 

Минуле године овог првог септембра, Немања Мајдов нас је још једном обрадовао, овога пута медаљом златног сјаја, коју сви сањају а само најбољи успеју да је освоје.

-Први Септембар....веома чудесан дан, дан када је цела планета, по први пут у историји, поклекла под ногама једног Србина рекао је Немања Мајдов присећајући се освајања светске титуле. 

На Светском сениорском првенству света српског џудисту Немању Мајдова очекивали су пре свега одлични борци, сама елита. Изузетно тежак жреб, до светског злата седам мечева за памћење. Ашли Гонзалес вицешампион ОИ и и освајач светског злата, био је Немањин противник за почетак. Српски џудиста је овај меч решио је ипоном. Истим резултатом решио је и Ислама Бозбајева из Казахстана, 10:0. 

Звездин џудиста је успешно како  смо и навикли, пре равно годину дана, противнике и победе низао редом. Мајдов је џудоку из Конга, Ејал Ле Боа савладао такође 10:0. Одличног Португалца Селио Диаса баца на ипон. Немања руши и Грузијца Ушанги Маргијани за улазак у полуфинале на њазари. Домаћи џудиста, Мађар Кристијан Тот није могао да нађе решење за Мајдова чак ни после исцрпљујућег меча, у продужетку и златном боду у трајању више од пет минута.

-Дуг и тежак је био тај дан, али сигурно Богом дат. Да будемо реални, немогуће смо претворили у могуће, урадили смо нешто што никоме до сада није пошло за руком, а многи су покушали. Састало се тада у арени 77 људи, шампиона својих држава, са својим тимовима, а сви са истим циљем, али само један је успео и остао да стоји на ногама -рекао је Немања Мајдов. 

Ни одлични Словенац Михаел Жганк (од ове године брани боје Турске ) није успео да поремети српског и већ годину дана и светског шампиона. У борби за најсјајније одличје Мајдов је показао да је борац светске класе и тако ушао и историју српског џудо спорта као први и за сада једини сениорски шампион света. Мајдов се у Будимпешти уписао у историју и као један од најмлађих освајача планетарног злата. 

-Првог Септембра светом је завладао млади дечак, лављег срца...водјен својим оцем и Бозјом силом рекао је наш Немања Мајдов светски шампион и првотимац Црвене звезде. 

Сличне вести
Последње вести