Звездин првотимац Немања Мајдов шампион Европе

Звездин првотимац Немања Мајдов шампион Европе


Немања Мајдов (до 90 кг) Звездин првотимац и репрезентативац Србије, освојио је трофеј шампиона Европе. После бронзе и сребра, ове године на Европском првенству за сениоре у Француској на грудима Звездиног џудисте засијала је и златна медаља.

У великом финалу Звездин џудиста Немања Мајдов је савладао актуелног олимпијског шампиона Лашу Бекаурија (Грузија). Регуларни ток меча између Мајдова И Бекаурија настављен је у златном боду тако да је борба трајала скоро десет. Ефектно, онако како је и навикао Звездин џудиста и репрезентативац Србије, поентирао је И бацио Бекаурија чиме је освојио наслов првака Европе и окитио се медаљом златног сјаја. 

На путу до великог финала, Мајдов је савладао Карела Фубера из Белгије, затим Јохана Ленца из Немачке (wазари) да би у четвртфиналу пао и Мађар Кристијан Тот, добро познати противник и врсни џудиста. Ни Михаел Жганк, натурализовани репрезентативац Турске у полуфиналу није нашао решење за Мајдова, који га баца на ипон. 

Стојан Вујко председник Скупштине Спортског друштва Црвена звезда и председник УО Џудо клуба Црвена звезда заједно са Иваном Тодоровим председником Џудо савеза Србије и почасним председником СД Црвена звезда уручили су медаље односно пригодне поклоне управо у категорији до 90 килограма у којој је Звездин првотимац Немања Мајдов освојио златно одличје. Управо је ова чињеница још један је доказ о угледу који има Џудо клуб Црвена звезда И Џудо савез Србије у оквору европске џудо породице. 

Сличне вести
Последње вести