Бојан Дошен вицешампионски у Братислави

Бојан Дошен вицешампионски у Братислави

Бојан Дошен репрезентативац Србије и првотимац Црвене звезде одушевио је на Европском сениорском џудо купу у Братислави. 

Бојан Дошен је у конкуренцији до 100 килограма освојио звање вицешампиона и тиме још једном обрадовао домаћу спортску јавност. Од првог меча и дуела са одличним домаћим џудистом Словаком Миланом Радлом, Дошен је најавио одличан резултат. После првог ипона Дошен и други меч са Чехом Радеком Хецлом решава 10:0. Идентичан резултат српски џудиста остварио је и у дуелу са Пољаком Олексием Лисенко. Немца Филипа Галандија Дошен је савладао у полуфиналу ипоном. Ипак у мечу за златно одличје Египћанин Рамадан Дарњисх нашао је решење за српског репрезентативца. Бојан Дошен се из Братиславе враћа са сребрним одличјем освојеним у конкуренцији до 100 килограма. 

На корак од медаље била је и наша Светлана Дакић која је у Словачкој остварила пласман на пето место у конкуренцији до 63 килограма. 

Михаил Морохојев је у првом учешћу у националном кимону Србије остварио резултат вредан сваке пажње, пласман на седмо место. 

Сличне вести
Последње вести