Звездини сениори најбољи -Милан Бунчић најуспешнији такмичар

Звездини сениори најбољи -Милан Бунчић најуспешнији такмичар

Још један одличан викенд за Звездине џудисте. Првенство Србије за сениоре протекло је у знаку црвено белог тима. Са четири златне и четири бронзане медаље Црвена звезда је најуспешнији клуб најјачег домаћег индивидуалног такмичења.

Иако су на татами Спортског центра Миленијум у Вршцу Звездини џудисти изашли без чак шест стандардних првотимаца Милице Николић, Предрага Николајевића, Милана Николића, Бошка Остојића, Немање Мајдова и Дмитрија Герасименка, црвено бели су као најбољи у генералном пласману још једном показали зашто су лидери.

Чак четири златне медаље освојено је на Првенству Србије за сениоре у Вршцу, Светлана Дакић ( до 63 кг), браћа Страхиња ( до 66 кг) и Милан Бунчић ( до 73 кг) и Стефан Мајдов ( до 81 кг) обрадовали су све навијаче нашег клуба. Бронзаним одличјима окитили су се Катарина Денић ( до 70 кг), Марко Сарић ( до 66 кг), Милош Мандић ( до 100 кг) и Александар Крсмановић ( преко 100 кг). Божидар Божинић и Светозар Стајковац ( оба преко 100 кг) били су на корак од медаље и остварили пласман на пето место. Идентичан резултат на сениорском првенству државе остварила је Ивана Павловић ( до 52 кг).

Звање најуспешнијег такмичара ове сезоне отишло је такође у руке нашег првотимца, Милана Бунчића. У конкуренцији до 73 килограма Бунчић је освојио је златно одличје али је и бриљантним победама заслужио ласкаво звање најбољег. У великом финалу Милан Бунчић савладао је одличног џудисту, Љубишу Ковачевића, члана Славије из Новог Сада.

-Очекивао сам добар резултат у Вршцу, али ово је заиста одличан успех. Све се поклопило, мој брат Страхиња је освојио злато до 66 килограма, а ја сам му се придружио и тако смо нашој породици и Црвеној звезди донели два злата. Уз шампионско звање добио сам и ласкаво признање за најбољег такмичара што је свакако дан за памћење. Сада се окрећем јуниорском међународном програму и надам се да ћу и у периоду који је пред нама наставити са одличним резултатима -истакао је Милан Бунчић, најбољи такмичар Првенства Србије за сениоре за 2017.

Златом у Вршцу обрадовала нас је и наша Светлана Дакић. У конкуренцији до 63 килограма Дакићева је била неприкосновена. У борби за најсјајније одличје Светлана Дакић савладала је трофејну џудисткињу, Јовану Обрадовић такмичарку ОЏК Београда.

- Пресрећна сам јер сам за противнице заиста имала одличне такмичарке. Неке од њих до сада нисам победјивала али сада је то прошлост. Много сам радила и припремала се за ово такмичење. Уверена сам да је ово тек почетак- рекла је кроз осмех Светлана Дакић.

У Вршцу је бриљирао и најстарији Бунчић. Страхиња Бунчић је од првог меча показао да је на Првенство Србије дошао по шампионску титулу.

-Сениорска златна медаља, одличан осећај. Једнако сам срећан као и када сам се као кадет позлатио европским одличјем. Пресрећан сам јер је данас и мој брат Милан освојио злато у конкуренцији до 73 килограма што ме посебно чини срећним истакао је Страхиња Бунчић.

За четврто злато побринуо се одлични Стефан Мајдов у конкуренцији до 81 килограма. У борби која је одређивала шампиона наш Стефан Мајдов је победио одличног и искусног борца члана Партизана из Београда, Уроша Ненковића.

-Одлично се осећам јер сам испунио зацртано. Посебно ми је драго јер сам освојио злато на дан рођендана мог оца и тренера Љубише Мајдова. Мој брат Немања је до сада три пута у низу освојио злато у конкуренцији сениора, а мени је драго да сам ове сезоне и ја наставио са врхунским достигнућима, тако да је ово четврта година да је злато у нашој кући -рекао је Стефан Мајдов. 

Сличне вести
Последње вести