​Звездини џудисти и џудисткиње на елитном такмичењу Лиги шампиона

​Звездини џудисти и џудисткиње на елитном такмичењу Лиги шампиона

За црвено беле џудисте нема одмора. Тек што су завршили учешће у најјачем домаћем клупском такмичењу, Суперлиги Србије, где су по трећи пут одбранили трон, екипа Црвене звезде учествује у Лиги шампиона, елитном клупском џудо такмичењу чији је домаћин ове године Грузија. Екипа ЏК Црвена звезда, актуелни вицешампиони овог такмичења из Париза минуле сезоне, у град Гори, који ће угостити најбоље тимове Лиге шампиона стигли су са нескриивеним амбицијама.

-На овогодишње издање Лиге шампиона стигли смо као другопласирани на ранг листи Европске џудо уније, што најбоље говори о нашим досадашњим резултатима. Са сребром из Париза прошле сезоне и две бронзе, сасвим сигурно да су нам амбиције јасне. Уверени смо да ћемо ако и увек пружити максимум на татамију - истакао је Милан Вујко, директор ЏК Црвена звезда.

Актуелни вицешампиони Европе на татами Палате спортова у Горију излазе у саставу Страхиња Бунчић, Филип Јовановић, Марко Сарић, Немања Мајдов, Рустам Орујев, Саид Молаеи, Бојан Дошен и Темур Ракхимов са тренерима Владимиром Јовичићем, Љубишом Мајдовим и Давидом Радуловићем. Женски део екипе предвођен Милицом Жабић, затим Надежда Петровић, Марица Перишић, Теа Тинтор, Андреја Лешки, Ђурђина Радмиловић, Теодора Ћопић и Анка Погачник са тренерима Николом Николићем, Андријом Ђуришићем и Немањом Николићем  у Грузији ће дебитовати на елитном клупском такмичењу.

–Сви клубови су дошли у изузетно јаким саставим и као и увек неће бити лако. Наш циљ је добро познат. Уверени смо да ћемо на најбољи начин као и увек бранити боје Црвене звезде и представљати нашу Србију на међународној спортској сцени рекао је Владимир Јовичић, шеф стручног штаба, ЏК Црвена звезда.

Почетак такмичења у Лиги шампиона заказана су за 10 часова по локалном времену. 

Сличне вести
Последње вести