Звездини џудисти бронзани у Лиги шампиона

Звездини џудисти бронзани у Лиги шампиона

Звездини џудисти опет су исписали спортску историју. У Букурешту у елитном клупском такмичењу –Лиги шампиона црвено бели тим опет је исписао историју освајањем бронзане медаље. Екипа у саставу Миша Морохојев, Страхиња Бунчић, Уали Курхев, Филип Живојиновић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Дмитри Герасименко, Ивајло Иванов и капитен Бојан Дошен под стручним водјством тренерског триа Александар Трпковић, Љубиша Мајдов и Андрија Ђуришић у одлучујућем дуелу са домаћом екипом ЦСМ Букурешт резултатом 3: 2. успела је да освоји бронзану медаљу и још једном испише златне странице српске џудо историје.

-Честитам момцима на још једном врхунском резултату. Испунили смо све што смо обећали и опет постигли историјски успех. Посебну захвалност дугујемо визионару и почасном председнику нашег клуба Ивану Тодорову истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Звездини џудисти у елитном клупском такмичуњу први меч радили су са екипом Еделвајз из Грозног (Русија) у коме су изгубили са 4: 1. Ипак у првом колу репасажа Звезда јасно показује зашто је најбоља. Дуел са одличном екипом Валенсије решен је 3:2.

Узданица Црвене звезде Страхиња Бунчић у категорији до 66 килограма одлично је отворо тај меч победом над Гар Уриартом што је несумњиво дало одличан ветар у ледја екипи. Једако успешно Бунчић је био и у дуелу са ЦСМ Букурештом који су такође славили 3:2.

-Драго ми је да сам успео да победим и томе допринесем одличној победничкој атмосфери. Честитао бих свим друговима из клуба на фантастичном учешћу у Лиги шампиона истакао је Бунчић.

Немања Мајдов актуелни вицешампион Европе и освајач светске титуле није крио задовољство освајањем бронзане медаље у Лиги шампиона најјачем клупском џудо такмичењу.

-Утиси су феноменални а најбоље тек предстоји. Још једном смо успели да остваримо највећи успех у историји српског клупског џудо спорта. Сви момци у тиму су пружили максимум истакао је Немања Мајдов.

Капитен Бојан Дошен још једном је показао квалитет и на најбољи начин водио тим до историјског успеха у Лиги шампиона.

-Сви у екипи су заслужни и честитао бих свима у клубу али и свим Звездашима на подршци и навијању. Већ годинама смо у врху од бронзе 2014 у Лиги Европе, и сребра 2016 да би смо сада освојили бронзу у Лиги шампиона. Звезда је велики клуб и сада идемо напред у нове победе истакао је Бојан Дошен.

Историја клупских надметања за Црвену звездупочиње 2014. када се Џудо клуб Црвена звезда уписује у спортскуисторију освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу у Холандији као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду. Звезда је у Бечу 2016 остварила пласман на седмо место у Лиги шампиона, у Анкари 2017 били су на корак од медаље да би у 2018. заслужено освојили бронзано одличје. 

Сличне вести
Последње вести