Звезда неприкосновена и у избору Џудо савеза Београда

Звезда неприкосновена и у избору Џудо савеза Београда

У вождовачким Шумицама, месту где се одржавају сва џудо такмичења на домаћој такмичарској сцени, јуче је уприличена свечаност, проглашење најбољих у 2019. години. Београдске џудоке и ове године су бриљирале на татамију како на домаћој тако и на међународној сцени али сезона за нама с правом се може назвати годином црвено белих.

Звања најуспешнијих у конкуренцији сениора, односно плакета за најбољег спортисту Џудо савеза Београда отишла је у руке Немањи Мајдову, репрезентативцу и првотимцу Црвене звезде који нас је ове године између осталих, обрадовао и светском сениорском медаљом, бронзом освојеном у Токију. На адресу Љутице Богдана отишла је и награда за најбољи клуб. Џудисти Звезде и ову сезону окончали су са дуплом круном, златним медаљама у женској и мушкој конкуренцији на домаћој такмичарској сцени.

-Успели смо да одбранимо титулу, како у женској тако и у мушкој конкуренцији. Оправдали смо очекивања и освојили смо још једну титулу у низу. Сада смо у „бази“ и спремамо се за следећу годину, акценат ће бити на сениорским турнирима, конкретно мислим на Ању Обрадовић и Андреу Стојадинов. Оне су и следеће године јуниори, али су већ радиле у сениорској конкурецији, па их очекује мало јачи темпо. Нарочито по завршетку овог овај олимпијски циклус, да бисмо могли да скупљамо бодове за светску ранг листу – рекао је Немања Николић.

Црвено бели тим је под стручним вођством тренера Николе Николића и Љубише Мајдова бриљирао је и на међународној сцени. Звездини џудисти другу годину у ниту окитили се се бронзом у елитном такмичењу - Лиги шампиона.

-Пресрећан сам, одбранили смо титулу у обе конкуренције у мушкој и у женској. Наставили смо са врхунским резултатима другу годину у низу, када је у питању Лига шампиона, узели смо медаљу, што је било тешко, јер је била изузетно јака конкуренција. Можемо бити задовољни и у појединачним борбама, Немања Мајдов је узео светску медаљу. Јуниорке су се доказале на светским првенствима. Резиме свега би био да је ова година била успешнија од претходне – закључио је Никола Николић

За најбоље јуниорке проглашене су Андреа Стојадинов и Ања Обрадовић. Звездини такмичари и овога пута били су неизоставни део проглашења најбољих у протеклој години.

-Ове године сам освојила сребрну медаљу на Светском првенству за јуниоре и била самдруга на Европском до 23 године. Драго ми је да сам ове године побољшала резултат. Прошле сезоне на Светском првенству за јуниоре сам била трећа, док сам се ове 2019 попела степеницу више. Како ми предстоји још једна јуниорска сезона надам се да ћу бити још боља. Драго ми је да имамо одличну подршку клуба као и Савеза како Србије тако и Београда и што увек имамо оваква окупљања којима обележавамо наше резултате – рекла је Ања Обрадовић.

Дарко Брашњовић заједно са својим тренером Немањом Томићем, чланови ОЏК Београда,награђен је од стране ЏСБ, за врхунске резултате у овој 2019 години.

-Организација је одлична и заиста сам задовољан јер и Џудо савез Београда и Џудо савеу Србије стоје иза нас и пружају нам подршку у нашем раду. Изузетно смо срећни и задовољни јер је ово признање двоструко, награђени смо двоструко, новчано као и спортском опремом. Ово је само мотивација да наставим још јаче и боље да радим у будућности. Сада ме очекује крај сезоне, мало одмор, празници са породицом као и путовање са крећемо а после тога још јаче у нове победе рекао је Дарко Брашњовић.

За најбољег кадета у 2019. години проглашен је још један Звездин такмичар Александар Рајчић.

-Много медаља сам освојио са европских купова, био сам трећи у Европи и трећи на Олимпијским играма за младе у Азербејџану. Задовољан сам сезоном која је прошла, која је уједно и најуспешнија од када се бавим овим спортом. Следеће године прелазим у јуниоре и биће већа конкуренција, па ћу се потрудити да будем још бољи објаснио је Александар Рајчић.

Свим награђеним уручена је и спортска опрема, која је на овом прослави дарована и младим кадетима Матеји Стошићу ( Црвеан звезда) Зорану Миленовићу (Партизан) Миљану Радуљу ( Раковица), као и сениорима Денису Јуракићу (ОЏК Београд), Стефану Мајдову ( Црвена звезда), Милану Бунчу ( Црвена звезда), Бошку Бореновићу ( Жандармерија), Милици Николић ( Црвена звезда) и Александру Кукољу ( Раковица). 

Сличне вести
Последње вести