Џудисти Звезде најбољи клуб у избору Спортског савеза Београда

Џудисти Звезде најбољи клуб у избору Спортског савеза Београда

Џудисти звезде најбољи су клуб српске престонице. Према избору Спортског савеза Београда а према оствареним резултатима у свим узрастним категоријама на домаћој и међународној сцени, звање најбоље спортске организације припало је управо нашем клубу. Медаље са сваког такмичења „сведок“ су да је ово признање отишло у праве руке. Према речима Стојана Вујка, председника Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда много је трофејних и успешних спортиста, али су ту и младе наде које много обећавају.

-Ова година је била изванредна за нас. Наши такмичари у свим узрастима, од најмлађих до сениора, сваког месеца нас обрадују вредним медаљама како на домаћој тако и на међународној сцени. Драго нам је да су се џудисти Звезде уписали у историју српског спорта златним словина. Ови успеси су нам са једне стране обавеза, јер морамо и желимо да их оправдамо, а са друге стране су наш понос. У спорту морате да се изнова и изнова доказујете и то нам је јасно, тако да после ове награде могу само да кажем, идемо даље – рекао је Стојан Вујко, председник УО Џудо клуба Црвена звезда.

У 2020. црвено бела породица наставља стопама којима је кренула.Стојан Вујко истиче да су све награде битне, али да је ова некако посебна, јер је од града у којем живе, у којем су одрасли.

-Најтеже је награду добити од „својих“. Седиште клуба Црвена звезда је у Београду и добити овакву награду је заиста посебно. Захваљујем свима који су учествовали у овом успеху Црвене звезде, Олимпијском комитету, Министарству за омладину и спорт, Џудо савезу Србије, посебно председнику Савеза, доктору Ивану Тодорову. Ништа овога не би било да није спортиста, девојака и момака који часно бране боје Црвене звезде на татамију и доносе нам медаље – истакао је Вујко.

Уз џудисте Црвене звезде најграђени су и најбољи појединци Тијана Богдановић(олимпијски спорт, теквондо) Никола Спајић ( паратеквондо) и Теодори Манић ( неолимпијски спорт, кик бокс). 

-Част ми је што стојим испред овако значајних имена нашег спорта и људи из јавног живота, али сматрам да наша институција то и заслужује. Желео бих да се захвалим нашим комисијама уз помоћ којих смо реализовали програме у години на измаку, спонзорима који су нам помогли да улепшамо радне просторије. Радили смо тихо, али квалитетно, захваљујући радној заједници на челу са Николом Пенићем. Трудићемо се и даље да будемо истинска нашим спортистима – истакао је Томашевић, председник ССАБ.

Спортски савез Звездара најбољи је територијални савез, Одбојкашки савез Београда проглашен је за најуспешнији. Награда за животно дело припала је проф. др Стефану Илићу, спортски стручњак године је Марина Маљковић, а спортски функционер Александар Боричић. Уреднику спортске редакције Курира Горану Анђелковићу припало је признање за новинара године.

Такође, захвалнице за одличну сарадњу у претходном периоду добили су: Секретаријат за спорт и омладину града Београда, Министарство омладине и спорта Републике Србије, Спортски савез Србије, Антидопинг агенција Републике Србије, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, компанија „Спорт тиме“, компанија „Протон Сјстем“, Дом ученика средњих школа „Патријарх Павле“, Рукометни савез Београда и Фудбалски савез Београда.

Сличне вести
Последње вести