Злато за Француску, Јапан и Кореју

Злато за Француску, Јапан и Кореју

Францускиња Геврисе ЕМАНЕ ( до 70 кг) оставила је све без даха у финалу са Мариом Бернабеу (Шпанија). За само 16 секунди ветеранка триколора била је опет на крову света. Са невероватно брзом акцијом и сеои- наге техником изненадила је Бернабеу и задивила љубитеље џудоа.

Бронзане медаље у категорији до 70 килограма освојиле су још једна Францускиња, Фаннј ЕСТЕЛЛЕ и Јури АЛВЕАР (Колумбија).

У конкуренцији дама до 78 килограма историјско злато за Мами УМЕКИ и Јапан. Финале између Мами Умеки и Анмари ВАЛЕНШЕК одлучивало је да ли ће Јапанка донети још једно вредно одличје за земљу клевку џудоа или ће Словенији донети још један наслов светске шампионке. Ипак спортска срећа је била на страни Умеко чиме је донела толико жељено злато у категорији у којој је никада до сада нису освојили.

Бронзане медаље око врата у Астани у конкуренцији до 78 килограма поносно носе и Луисе МАЛЗАХН ( Немачка) Мархинде ВЕРКЕРК ( Пољска).

У мушком финалу рововска борба две врсне јудоке. Меч Руса Кирила Денисова и Корејца Донг Хан Гњака у првом делу није дао назнаку ко ће бити победник. Ипак Гњак је мајсторски пласирао сеои наге за њазари. После Ротердама и изгубљеног финала Денисов је и у Астани на жалост доживео репризу док се Гњак окитио првом титулом светског шампиона. Бронзана одличја освојили су Јапанац Масху БАКЕР и Варлам ЛИПАРТЕЛИАНИ ( Грузија).

Сличне вести
Последње вести